Sådan konfigureres en hjemmeserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et serverprogramvareprogram. Programmet XAMPP er en god til at begynde med. XAMPP er en Apache-server bygget til sin pålidelighed, brugervenlighed og installation. Det er open source, så det er gratis software. De bygger softwaren med den 'lægmand' mentalitet i tankerne. Med andre ord, hvis du ikke har nogen forudgående viden om at konfigurere og køre en server, er dette program perfekt til dig. Den leveres komplet med en Apache-server, MySQL, PHP og Perl. Det pakker også en SMTP-server og en FTP-server. I en enkelt installation har du de nødvendige værktøjer til at udvikle enhver form for server, du ønsker, uanset om det er et websted, fildeling eller en e-mail-server. At kunne starte og stoppe denne server til enhver tid er en indbygget funktionalitet skabt af kontrolpanelet. XAMPP er tilgængelig for Linus, Windows, MAC og Solaris.

2.

Brug installationsfilen. Det er den bedste måde at oprette denne software på din computer. Den kører ligesom enhver anden installatør. Når det er færdigt, vil du have et ikon på dit skrivebord til kontrolpanelet (billedet vist). Som du kan se, giver dit kontrolpanel dig mulighed for at starte / stoppe flere tjenester.

3.

Start Apache og MySQL-tjenesterne. Når du starter disse tjenester, kan du åbne en webbrowser og gå til adressen http: // localhost /. Localhost er din computer. Du kan også bruge http://127.0.0.1. Som du kan se, kommer en velkomstside op. Det giver dig første vejledning om, hvordan du fortsætter, begyndende med at kontrollere din servers status. Du vil bemærke, at FTP- og SMTP-tjenesterne vises som deaktiveret. Det skyldes, at du kun startede Apache og MySQL. Ved hjælp af dit kontrolpanel igen kan du aktivere FileZilla og Mercury. I henhold til dette er FTP- og SMTP-tjenesterne.

4.

Klik på linket 'Sikkerhed' i navigationsvinduet. Du vil bemærke, at det på sikkerhedssiden lister tjenesten som 'usikker.' For at ændre dette skal du blot klikke på linket security.php under statusfeltet. Der åbnes en side, der giver adgang til adgangskoder. Indtast disse. Husk, at der er to adgangskoder, så rul ned til det andet. Det anbefales ikke at afkrydse 'gem adgangskoden som ren tekst'. Hvis du har valgt et kodeord, som du muligvis kan glemme, så skriv det ned. Hvis du har valgt et kodeord, som du ikke tror, ​​du vil glemme, skal du skrive det alligevel.

5.

Genindlæs sikkerhedssiden for at se ændringerne. det lister en grøn sikker meddelelse. Under disse, i PHP sektionen, er det stadig lister som 'usikre.' Ignorer det sikkert. PHP-script du installerer skal have tillid til, og du har ingen problemer med dette. 6 vil løse denne falske sikkerhedsforanstaltning. Hvad du har gjort, er der adgang til adgangskode sikkerhed for din XAMPP-mappe og din database.

6.

Test dette ved at genindlæse din serverside, http: // localhost /. På dette tidspunkt skal en boks komme op med at bede om et brugernavn og en adgangskode. Brug disse til at få adgang til din serverkonsol. Din sikkerhedskonfiguration er imidlertid ikke komplet. Der er en inherent risiko i alle standardopsætninger. kendskab til opsætningen vil forstå, hvilke standard brugernavne der er til rådighed, og ved at kende din IP-adresse kan det være muligt at få adgang til din database. Derfor skal vi rette dette.

7.

Log ind på din phpmyadmin-konsol på http: // localhost / phpmyadmin. Indtast dit brugernavn og din adgangskode. Husk, at standardbrugernavnet er 'root', og du kunne ikke ændre dette under opsætningen. Du kan indtaste det kodeord, du valgte. Roten brugeren er vores primære bekymring. Bemærk, at der er to root brugere. Den ene er opført som localhost, og den ene er angivet som 127.0.0.1.

8.

Marker feltet, der er markeret, og rul derefter ned, indtil du ser privilegier. Klik på dette link, og tjek derefter root-bruger. Rul ned, indtil du ser 'Skift logininformation / Kopier bruger'. Her ændrer du informationen og tilføjer mere sikkerhed til din database.

9.

Skift 'root' til noget andet - dit valgte brugernavn - og sæt derefter / Nulstil dit kodeord ved hjælp af tekstfelt. Nedenfor har du mulighed for at 'Opret en ny bruger med de samme privilegier' efterfulgt af deloptioner. Standard er 'hold den gamle.' Forlad standardindstillingen.

10.

Afslut fra phpmyadmin, og log ind igen ved hjælp af dit nye brugernavn. Gå til privilegier igen, og slet root brugerkonti. Forlad PMA alene, da dette er nødvendigt for databasefunktionen.

11.

Rediger index.php for at omdirigere adgangen til din htdocs-mappe. Når du starter serveren, har du din XAMPP-konsolside. Men du vil ikke have denne side tilgængelig for alle, der forbinder til din computer. Hvis du bruger XAMPP til en webserver, skal du tilføje en index.html-fil for at holde din konsol skjult. Derudover vil hele webkatalogerne være i mapper i mappen XAMPP / htdocs. Den konsol, du ser når du læser din lokalehost-adresse, er faktisk mappen til / xampp / htdocs / xampp. I htdocs-mappen er der to indeksfiler: index.html og index.php. Php-filen har forrang og omdirigerer til XAMPP-mappen i htdocs. Da dette ikke er det, du vil have seerne, når servern er aktiv, har du to valg. Opret et websted og omdirigere til den pågældende mappes mappe eller opret en u0026 # x201C; forsiden u0026 # x201D; indeksfil. Hvis du vælger at omdirigere, skal du redigere index.php-filen. Åbn dette i notesblok og se efter: header ('Location:'. $Uri. '/ Xampp /').

12.

Skift XAMPP til en ny mappe. Hvis du for eksempel installerer WordPress på din server, kan du ændre det til WordPress. Pointen her er, at vi omdirigerer den oprindelige side til en anden mappe end din XAMPP-konsol. Den anden metode er at redigere index.html-filen, der passer til dine behov, og fjern index.php-filen.

13 .

Husk at hvert websted, du opbygger, går ind i sin egen mappe under / xampp / htdocs /. Dette vil give dig adressen til http: // localhost / yoursite /. Du har succesfuldt udført konfiguration af din XAMPP-server og tilføjer sikkerhedsforanstaltninger.

Tips og advarsler

  • De fleste internetudbydere tillader ikke, at private brugere kan køre servere på deres service. For at forhindre dette ændres IP-adresser lejlighedsvis. En løsning på dette problem er at opnå en dynamisk DNS. Tjek DynDNS for svaret. Den gratis service giver dig mulighed for at få et navn som yourname.dyndns.org. Premium-tjenesten giver dig mulighed for at bruge et registreret domænenavn og koster 25 dollar om året.
  • Når du har opbygget en server maskine og installeret det nødvendige operativsystem og server software, bliver din opmærksomhed til konfiguration. Konfiguration af en hjemmeserver afhænger helt af dens formål. Uanset om du har opbygget en separat server maskine eller brug din aktive computer som deltidsserver, vil den korrekte konfiguration give brugervenlighed og sikkerhed ved drift af den server. Denne vejledning viser dig konfigurationseksempler ved hjælp af XAMPP Server Software.