Sådan opbygger du en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installation af Windows Server Core

1.

Find en gammel computer, som du har omkring huset. Mindre opgraderinger kan være nødvendige. Et alternativ er at bruge din aktive computer som deltidsserver. Der er websteder, der foreslår minimumspecifikationer for en server, men afhængigt af dit umiddelbare formål og budget kan enhver computer omdannes til en server og opgraderes efter behov. Nøglen er korrekt køling (fans) og holder indersiden ren (blæser støvet ud). Webdesignere og programmører, der ønsker at udvikle en lokal server, kan bruge deres aktive computere og springe over til serverprogrammets trin.

2.

Vælg et serveroperativsystem, der skal installeres: Windows, Linux eller FreeBSD. De sidste to er open source og koster ingenting. Installationen vil dog være ukendt for dem med Windows-oplevelse. Brug af Windows XP anbefales ikke på grund af de ekstra ressourcer og processer, der kræves for at køre disse operativsystemer.

3.

Indsæt Windows Server-software disken og genstart computeren for at begynde installation. Opsætning af Windows Server OS er identisk med installation af Windows XP, hvilket kræver minimal input fra brugeren. Sørg for, at du indstiller de regionale valgmuligheder korrekt. Dato, klokkeslæt og sprogvalg er nødvendige for at din server kan fungere korrekt.

Installation af serversoftwaren

1.

Installer din serversoftware efter installation af OS komplet. Hvis du har valgt Windows Home Server, er denne proces allerede færdig, og du kan logge ind for at få adgang til kontrolpanelet. Hvis du har valgt at gå med Linux eller BSD, skal du vælge server software. AppServ er kendt for at være pålidelig og nem at bruge. Linux-brugere kan lide Ubuntu-software.

2.

Download og installer Appserv eller Ubuntu. For servermaskiner bygget uden diskdrev er brug af flash-USB-drev til installation en alternativ mulighed.

3.

Konfigurer din server ved at udfylde de korrekte oplysninger. Din server vil være localhost eller 127.0.0.1.

4.

Udfyld din Admin-email. Dette kan ændres senere, så det er bedst at udfylde en eksisterende email som 'yourname@msn.com'.

5.

Forlad standard HTTP-porten til 80. For de fleste af dine formål skal standardindstillinger ikke ændres. Servernavnet (localhost) og serverporten (80) er primære standardindstillinger. Hvis du står bag en firewall eller en router, skal du justere indstillingerne for at give adgang.

6.

Vælg en adgangskode til din MySQL-database. Standardbrugernavnet er 'root' og kan ikke ændres på nuværende tidspunkt. Dette kan ændres senere, når du logger ind på databasen for første gang og bør af sikkerhedsgrunde.

7.

Test din server. Åbn et browservindue og skriv 'http: // localhost /'. Standard velkomststed skal vises. Hvis du har problemer, skal du gennemgå trinene for at sikre, at du har konfigureret serveren korrekt.

Tips og advarsler

  • Når din server er færdig og kører , hvis du ikke har et websted klar til at installere, skal du åbne en notesblokfil. Gem den tomme fil som index.html. Sæt denne fil i WWW-mappen og omdøber index.php til noget andet.
  • Hvis du har købt et domænenavn og vil have din server til at dukke op som www.yourname.com, skal du sørge for at pege på domænet navn til din IP-adresse. Dette kan gøres, hvor du har købt domænet. Hvis du har en router / firewall, skal du ændre firewallens indstillinger for at lede brugeradgang til den relevante netværks-IP.
  • Når brugere uden for netværket får adgang til en server, er sikkerhed altid et problem. Ændring af navnet på din administratorkonto er at foretrække. Da alle computere kommer med 'Administrator' som standardnavn, søger hackere almindeligvis det. Gå til dit Kontrolpanel, Administrationsværktøjer og Lokal politik. Vælg derefter at omdøbe administratorkontoen.
  • At opbygge en server derhjemme er en simpel proces. Mange mennesker indser ikke, at den gamle computer sidder i skabet er halvvejs til at blive din nye server. Denne vejledning vil følge dig gennem trinene i installationen af ​​dit operativsystem og serverprogram.