Sådan opretter du et netværk mellem computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din computer for Ethernet- og USB-adaptere. Se efter en jack på bagsiden af ​​computeren, der ligner en telefonlinjekontakt, undtagen lidt større. Sørg for at de fungerer korrekt på forhånd, så du kan spare en tur til butikken senere.

2.

Vælg hvilken type kabel du vil bruge. Basér denne beslutning på de tilgængelige adaptere, og det fungerer korrekt og den type kabel, du allerede har til rådighed. Hvis du har et serielt kabel med nullmodem, kan du vælge at bruge det i stedet for at købe et nyt kabel i butikken. Men disse typer af forbindelser skaber lavere ydelse og langsommere hastigheder.

3.

Køb Ethernet-crossover-kabel eller USB-kabel, afhængigt af hvilket du vil bruge. Et netværk bestående af Ethernet-crossover-kabler understøtter højhastighedsforbindelser med minimal konfiguration, så det er det anbefalede valg. Computere uden funktionel Ethernet-adapter kræver en USB-til-Ethernet-konverter til denne type netværk.

4.

Tilslut kablet til Ethernet- eller USB-adapterne i hver computer, så De har en direkte kommunikationslinje.

Tips og advarsler

  • Ethernet-crossoverkabler er specialdesignede kabler, der er beregnet til direkte forbindelse mellem to netværksenheder af samme type . Brug af en til at forbinde en computer til et hub eller visse routere forhindrer netværksforbindelsen i at fungere.
  • Brug aldrig almindelige USB-kabler, når du forbinder computere direkte sammen. Brug USB-kabler, der er designet specielt til disse typer forbindelser. Brug af almindelige kabler kan medføre elektrisk skade på computeren.
  • Det nemmeste netværk at oprette er en, der forbinder to computere direkte via kabler. Denne type netværk muliggør fil- og printerdeling samt fælles brug af en internetforbindelse, men reducerer i høj grad omkostningerne og vanskelighederne forbundet med andre typer netværk. Det er et godt sted at starte, hvis du ikke er bekendt med computernetværk og nemt konverterer til senere at tilføje flere computere og enheder.