Sådan opsættes en VPN i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at din Windows XP-konto er logget ind, derefter med musen, venstreklik på Start-knappen og vælg Kontrolpanel

2.

Når du klikker på Kontrolpanel, vises vinduet med en af ​​to visninger. Hvis vinduet Kontrolpanel ligner billedet til venstre, skal du dobbeltklikke på Netværksforbindelser og springe til trin 5.

3.

Hvis vinduet XP-kontrolpanel ligner til dette billede, venstreklik på Netværk og internetforbindelser og fortsæt til næste trin.

4.

Hvis vinduet Kontrolpanel lignede billedet i trin 3, og du venstre klikkes på netværks- og internetforbindelser skal du få vinduet herunder. I dette vindue skal du højreklikke på Netværksforbindelser.

5.

Næste skal du venstre-klikke på Opret en ny forbindelse angivet med den røde cirkel.

6.

Venstre klik på Opret en ny forbindelse opretter guiden Ny forbindelse. Klik blot på Næste i dette vindue.

7.

I dette vindue vil du gerne venstre-klikke på den anden prik, der hedder Tilslut til netværket på min arbejdsplads; derefter venstre-klik på Næste. Hvis du læser sætningen, vil du bemærke, at der står 'Tilslut ... (ved hjælp af opkaldsnummer eller VPN)'.

8.

Her vil du igen til venstre-klik på den anden prik, der siger Virtual Private Network-forbindelse; så venstreklik på Næste.

9.

I dette tekstfelt er alt hvad du gør, ved at afgøre, hvad du vil kalde dette VPN. NAVNET GÆLDER IKKE !! Du kan kalde denne forbindelse 'Tunnel Rat' eller 'Moms køkken'. Dette navn er simpelthen hvad titlen på ikonet på skrivebordet siger, jeg sætter 'RS Sikkerhed' med henblik på enkelhed. Når du først har valgt et navn, skal du klikke på Næste. < /p>

10.

Efter at du har konfigureret din internetforbindelse, kan du eller måske ikke modtage dette næste vindue. Hvis du har dette vindue, skal du sørge for at vælge 'Do not dial den oprindelige forbindelse '. Hvis du opretter forbindelse til internettet ved hjælp af DSL eller en anden metodeforbindelse, skal du stadig forbinde til internettet, inden du bruger VPN. Hvis du vælger Automatisk opkald ..., vil din VPN ikke forbinde korrekt Det er en slags Windows XP-hik.

11.

Hvad du lægger i denne tekstboks, gør det muligt. Med denne boks har du mulighed for et domænenavn som ez2c .us eller en IP-adresse som 157.54.0.1. Den, du konfigurerer din VPN med, giver dig oplysningerne i denne boks.

12.

FØRSTE, du venstreklik boksen, der siger, Tilføj som hortcut til denne forbindelse til mit skrivebord. Så venstreklik på Afslut.

13.

Når du klikker på afslutningen, sker der to ting. Først vil det sætte dit VPN-ikon på skrivebordet.
For det andet vil det hente vinduet Connect nedenfor. Fra dette tidspunkt, når du dobbeltklikker på dit skrivebord ikon vil det medbringe dette vindue; så det du lægger her er meget vigtigt. Der er fire ting, du skal gøre her; men du behøver kun at gøre det denne første gang.
1) Indtast det brugernavn, du har fået af din VPN-udbyder
2) Indtast det kodeord, du har fået af din VPN-udbyder
3) Kontrollér (venstre-klik) boksen, der siger, Gem dette brugernavn og adgangskode til følgende brugere:
4) Endelig skal du vælge, om du er den eneste, der bruger VPN. Hvis der er mere end en brugerkonto på din computer, kan du give dem mulighed for at bruge VPN'en ved at vælge, Enhver, der bruger denne computer.

Når du er færdig med dette vindue, skal du enten klikke på Connect for at starte Brug VPN'en eller venstre-klik den røde boks øverst til højre for at lukke.

Et VPN eller Virtual Private Network er en krypteret forbindelse mellem en eller flere computere og en server. Hvert operativsystem opretter en VPN lidt anderledes. De følgende trin forklarer, hvordan du konfigurerer et VPN i Windows XP