Sådan skifter du en computer til en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klargør din computer. Rengør computeren med unødvendige filer for at spare på plads. Hvis din computer er rigtig gammel, skal du installere den nyeste driftssoftware, så den er kompatibel med resten af ​​de computere, der deler sine ressourcer. I dette eksempel installerer vi Windows XP.

2.

Kontroller pladsen eller kapaciteten på harddisken, hvis du har nok. Du kan fjerne 256 MB gamle computere, men du vil måske tænke på at tilføje mere diskplads til fremtidige behov. Du kan nemt købe ekstra interne eller eksterne harddiske for at opbygge din diskplads til en kapacitet, som du ønsker. Prøv at købe en 10 GB ekstra diskdrev, så indsæt den i computer eller tilslut via en seriel port eller USB hub det, hvis det er eksternt drev. For at installere harddiskdriveren på XP, skal hardwareguiden køre dig gennem mulighederne. Du kan installere driveren med installations-cd-softwaren, som din harddisk fulgte med. Følg indstillingerne under installationen. ,

3.

Kontroller din computer, hvis netværkskortet (ethernet-kort) fungerer korrekt. Hvis det ikke gør det, skal du installere et NIC eller Network Interface Card. Nogle gamle computere har 10 megabitkort, men hvis du vil have høj netværksydelse og bedre tilslutning via dit LAN (Local Area Network), skal du opgradere din NIC ved at installere et 100 megabit eller 10 gigabit NIC. Installer din netkortskortdriver ved hjælp af installations-cd'en, der fulgte med den, og følg derefter installationsguiden.

4.

Få en netværksrouter. Tilslut denne router til din højhastighedsforbindelse. De mest almindelige at bruge er Netgear, Linksys eller DLink routere. Vælg en trådløs router, så hvis du har trådløse brugere, kan de nemt oprette forbindelse (plus dette vil spare dig for at forsøge at forbinde kabler til routeren overalt). Konfigurer dine netværksforbindelser. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel og' Netværk og internetforbindelser. 'Vælg en opgave fra de viste optioner eller vælg et ikon på kontrolpanelet, i dette tilfælde' Netværksforbindelser. 'Hvis du er konfigureret til at hente IP-adressen af din computer automatisk, den ene du har installeret din NIC i Trin 4 og genstartet, vil den automatisk afhente forbindelserne, uanset om du tilslutter et LAN eller netværkskabel eller bruger et trådløst kort.

5.

Omdøb din computer. Navngiv det, så det nemt kan identificeres i dit netværk. Du kan enten kalde det blot 'SERVER' for at blive let genkendt, men det er helt op til dig, hvordan du vil navngive din server. For at navngive din server, hvis du bruger Windows XP, kan du højreklikke på 'Denne computer' og derefter klikke på 'Egenskaber'. Gå til fanen 'Computer Name' og klik derefter på 'Change.' Andre Windows-operativsystemer eller -versioner ville have Denne funktion er placeret et andet sted. Læs ejerens manual, at din computer fulgte med den.

6.

Opret en delt mappe ved g oing til 'Denne Computer' og 'C: \ Documents and Settings \ All Users \ Documents.' Opret en ny mappe ved at højreklikke på skærmen, og klik derefter på 'Ny mappe.' Navngiv den nye mappe 'Delt filer' eller noget, der let kan identificeres. Bemærk, at i Windows XP vil enhver mappe, du opretter og derefter trækkes i mappen 'Shared Documents', deles automatisk af alle. Du kan begrænse bestemte mapper ved at trække mappen ud af mappen 'Delt dokumenter', derefter højreklikke på filmappen, klikke på 'Egenskaber', derefter 'Deling' fanen og endelig 'Lav denne mappe privat'.

7.

Opret en delt ressource ved at tilføje en printer eller fax til brug. Gå til 'Start'. Klik på 'Printere og faxe' og 'Tilføj en printer', og lad derefter installationsguiden, der fulgte med printeren eller faxen, guide dig. Navngiv din printer eller fax (f.eks. 'Shared Printer'). Når printeren er installeret, skal du sætte den op, så du kan dele den ved at højreklikke på 'Delt printer' og derefter på fanen 'Egenskaber', 'Deling' og endelig 'Del denne printer'.

8.

Slut en computer til din server. Gå til hver computer og sørg for, at de er tilsluttet på samme router. Gå derefter til 'Start' og 'Kør', skriv 'EXPLORER', og klik derefter på 'Tools' og 'Map Network Drive' på menuen. Et vindue åbnes, hvor du vil tildele et 'Drive' brev og en 'Folder'. Vælg ethvert chaufførbogstav, for eksempel 'G' for at angive 'Gruppedrev' eller 'S' for at angive 'Shared Drive', og indtast derefter IP-adressen på serveren. For at gøre dette skal du gå til serveren, derefter gå til 'Start' og 'Kør', skriv i 'CMD' og skriv derefter 'IPCONFIG.' Dette viser din IP-adresse til din server. Indtast IP-adressen i feltet 'Mappe' på computeren. Du kan også prøve, hvis computeren automatisk finder den ved at vælge drevbogstavet og derefter klikke på 'Gennemse' -knappen på 'Folder' -felt.

9.

Start med at bruge de delte ressourcer ved at gå til det drevbogstav, der er blevet tildelt på din computer.

Når du har flere end flere computere og brugere, der ønsker at dele filer og ressourcer, enten i dit hjem eller i et lille kontor, kan du konvertere en computer til en server. Hvis du opretter en server ud af en computer, kan brugerne få adgang til filer, hvilken computer de bruger til at få adgang til dem. Et eksempel på de ressourcer, der kan deles, er en printer og delte mapper som fotos og dokumenter. Her kan du konvertere en computer til en server.