Sådan ændrer du din e-mail-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Saml dine kontakter i en enkelt liste. Husk, at du sandsynligvis har meget flere kontakter end dem, der for øjeblikket er oprettet på din 'favorit kontakt' liste på din e-mail-konto. Brug lidt tid på at gennemgå din e-mail-historie og identificer ældre kontakter, som du måske ikke har brugt i et stykke tid, men som du ikke vil miste.

2.

Tænk på din behov, før du opretter en ny e-mail-konto. Tænk på de slags vedhæftede filer, du gerne vil sende? Har du brug for højere kapacitet? Tænk også på, hvilken slags grænseflade du foretrækker. Nogle foretrækker en enkel, bare-knogler interface, mens andre præfer noget mere uddybende. Spørg dig selv, om selve adressen er vigtig for dig. Nogle mennesker er ret kræsen om dette. Spørg dig selv, hvad du ikke kan lide om din nuværende service. Dette vil hjælpe dig med at bedre finde ud af, hvad du ønsker fra din nye tjeneste.

3.

Tjek dine muligheder. Der er mange gratis web-baserede e-mail-tjenester derude. Disse er gode til nogle formål, men hvis du har brug for rigtig høj kapacitet eller kræver større sikkerhed, så vil du måske søge efter en anden type tjeneste, som du skal betale for.

4. < / p>

Læs omhyggeligt privatlivspolitikken for enhver e-mail-tjeneste, du overvejer. Sørg for, at du ikke gør nogen forpligtelser, du er ubehagelig med.

5.

Test din nye adresse. Når du har oprettet din nye adresse, skal du få et par tætte venner til at sende dig en e-mail regelmæssigt i et par dage for at sikre, at det virkelig er, hvad du vil, før du informerer alle dine kontakter.

6.

Send en enkelt masseforsendelse til alle dine kontakter, når du har etableret din nye adresse og testet den. Pas på at udrydde alle spammerne, inden du gør dette.

7.

Hold din gamle email-adresse aktiv i et stykke tid efter oprettelsen af ​​din nye adresse. Hvor længe du behøver at gøre dette afhænger af, hvor meget e-mail-trafik du har. Jo mere trafik, og jo flere kontakter du har, jo længere skal du holde din adresse aktiv. Generelt bør du planlægge at vente mindst en måned før du afstår fra din gamle adresse. I nogle tilfælde vil du muligvis fortsætte med at kontrollere det i flere måneder.

Tips og advarsler

  • Overvej at oprette en sekundær adresse, som du kan bruge med kontakter du føler, at du er mere tilbøjelig til at spamme dig. Dette vil medvirke til at holde din primære adresse ren.
  • Handlingen med at ændre din e-mail-adresse er enkel. Men du kan spare dig selv for meget hovedpine ved at lave en del planlægning, før du begynder. Ligesom med at ændre din hjemmeadresse, er en af ​​de største udfordringer ved at ændre din e-mail-adresse, at du ikke mister vigtige kontakter. En anden udfordring er at undgå at bringe dine gamle spamkontakter med dig. En tredje udfordring er at finde en e-mail-adresse, der passer til dine behov.