Sådan blokerer du hackere på dit trådløse hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

En router og hjemmenetværksopsætning bruges typisk til at lede din DSL-internetlinje til en eller flere computere i dit hjem. Hver computer skal bruge en netværksadapter med et stik, der accepterer netværkskablet. I forbindelse med trådløst internet skal hver computer have brug for et trådløst netværkskort med en antenne i stedet for et kabelstik. Følg installationsvejledningen til installationen, og brug derefter installationsguiden til hjemmet i Windows.

2.

Smid din WEP-router. Det er et velkendt faktum, at en router, der bruger den ældre teknologi, der hedder WEP-sikkerhedstype, nemt kan hackes på mindre end 10 minutter, uanset hvor stærk adgangskoden er indstillet. Brug ikke nogen router, medmindre den giver den nyeste WPA-sikkerhedstype.

3.

Invester i en WPA-router og netværkskort. De fleste eksperter er enige om, at den nyere teknologi, der kaldes WPA eller WPA2, er de optimale valg for at sikre det højeste sikkerhedsniveau for dit trådløse netværk. Sørg for at få en WPA-netværkskort til hver computer, som du vil have tilsluttet det trådløse netværk. To af de bedste mærker er LinkSys og D-Link.

Efter at du har installeret din nye WPA-router og netværksadapter og udført installationsguiden til Windows-hjemstedet, skal du bliver nødt til at konfigurere din router ved hjælp af adminværktøjet og instruktionerne fra producenten. Som en del af den trådløse opsætning skal du sørge for at vælge WPA-sikkerhedstypen. Du bliver også bedt om at angive en adgangskode eller sikkerhedsnøgle.

5.

Brug et hack-korrekt kodeord til din trådløse sikkerhedsnøgle. Det betyder, at det skal være mindst 10 cifre, alfanumerisk og helt tilfældigt. Der er ingen undtagelser fra denne regel. Det er en velkendt kendsgerning, at ved at bruge denne type kodeord ville tage 1000 computere 500 år at bryde koden og hack ind i din computer. Brug bogstaver og tal og sørg for ikke at bruge ord i ordbogen eller endda færdige ord. Eksempel: dL7k945fjP

6.

Hvis du vil genbruge, skal du bruge en WPA-router og det stærkeste alfanumeriske kodeord. Endelig er trådløst hjemmenetværk ikke længere et mysterium. Hvis du gør disse to enkle ting, kan du sove let om natten og vide, at dit trådløse hjemmenetværk er beskyttet mod eksterne ubudne. Glem de myter, du måske har hørt om at bruge MAC-filtrering, Bluetooth eller placere din router i midten af ​​dit hjem. Se ressourcerne i slutningen af ​​denne artikel med flere oplysninger.

7.

Dette holder næsten alle hackere ude af dit trådløse hjemmenetværk, men adresserer ikke internet hackere, der kan bryde ind i din computer, mens du surfer på internettet. Visse websites eller e-mails kan inficere din computer med en virus, og andre spyware kan stjæle dine personlige oplysninger. Derfor er det vigtigt, at du får en god anti-virus / firewall software til at beskytte din computer, mens du bruger internettet. De bedste mærker omfatter McAfee, Norton og Panda Security.

Vil termerne LAN, Network, Wireless eller Security sende dig kører mod bakkerne? Du er ikke alene. Mange mennesker vil hellere fortsætte med deres ubekymrede webs surfing hjemme end at bekymre sig om dette vigtige aspekt af trådløst internet. Lad dig ikke narre, hackere er en stor trussel og kan gøre enorme skader på din computer eller endda stjæle personlige oplysninger. Denne vejledning forklarer, hvordan man tilføjer næsten alle eksterne hackere ved at tilføje to enkle ting til dit trådløse hjemmenetværk. I stedet for at være kompliceret, er sikring af dit trådløse internet faktisk et stykke kage.