Sådan deler du en printer mellem skrivebord og trådløs bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Læg printerdriveren på begge computere. Dette gør det muligt for computeren at kunne læse og oprette forbindelse til printeren. Driveren er inkluderet i printerinstallations-cd'en og installeres automatisk, når du vælger 'Autorun.'

2.

Opret et netværk mellem to computere. Hvis du allerede har en internetforbindelse, er det højst sandsynligt, at den bærbare computer og skrivebordet allerede findes i et netværk. Gå til hovedcomputeren (den ene er direkte tilsluttet printeren). Klik på 'Printere og faxe' på kontrolpanelet. Vælg den printer, du vil dele, højreklik på den og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Deling' og del printeren. Skift 'Del navn' til et navn, du vil have, f.eks. 'Home computer' og skriv det ned. Klik på knappen, der siger 'Aktiver fil og printerdeling'.

3.

På den anden computer skal du åbne kontrolpanelet og klikke på 'Printere og faxer' for at ændre printerindstillingerne. Tilføj printeren ved at vælge 'Tilføj printer'. Kort tid vil guiden 'Tilføj printer' komme op og guide dig igennem processen, hvilket gør forbindelsen mellem de to printere lettere. Hvis du bliver bedt om navnet på den computer, du vil oprette forbindelse til, skal du sørge for at bruge det nøjagtige navn, du har tildelt den anden computer (dvs. 'Hjemmecomputer' eller hvilket som helst navn du valgte).

4.

Test forbindelsen ved at udskrive en testside. Hvis det ikke virker, er det første, du skal kontrollere, at du har det rigtige computernavn på den trådløse bærbare computer.

Tips og advarsler

  • Nogle gange et printerfirma frigiver opdateringer på sine drivere, så sørg for at kontrollere online og se om der er nyere drivere til rådighed for din printer. De fleste virksomheder tilbyder også gratis download af disse drivere online uden installations-cd'en.
  • Forskellige printermodeller giver dig mulighed for at dele en printer mellem et skrivebord og en trådløs bærbar computer. Hvis du har en stationær computer et eller andet sted i huset, og du vil udskrive fra en bærbar computer i en anden del af huset, kan du dele en printer mellem computeren, så du ikke behøver at sende filer mellem to computere. Find ud af hvordan du kan dele en printer mellem en stationær og bærbar computer.