Sådan installeres DD-WRT på en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klargør routeren

1.

Kontroller enhedslisten på DD-WRT.com for at sikre, at din router understøttes.

2. < / p>

Gennemgå filversionsoplysningerne for at bestemme hvilken version der skal bruges. Standardversionen skal være passende for de fleste routere.

3.

Download den seneste DD-WRT-udgave fra DD-WRT.com. Brug kun testede versioner.

4.

Udpak zip-filen. Læs alle installationsanvisninger. Sammenlign MD5 hash-fingeraftrykket af den downloadede firmware til de offentliggjorte hashes.

5.

Sluk anti-virus- og firewallsoftware. Gem oplysninger om dårlig flashgendannelse på harddisken, hvis du mister din internetforbindelse.

6.

Skriv ned dine nuværende IP-indstillinger eller tag et screenshot af dem ved at trykke på 'ctrl 'og' printscrn 'på samme tid. Åben Word eller Wordpad. Klik på 'Fil', 'Rediger' og 'Indsæt' for at indsætte skærmbilledet i filen. Gem filen.

7.

Nulstil din router i overensstemmelse med routerproducentens instruktioner. Dette gøres normalt via routerenes webinterface eller ved hjælp af nulstillingsknappen.

Installer firmwareopgraderingen

1.

Deaktiver trådløse adaptere, indtil flashen er færdig. Brug en kabelforbindelse og en http-protokol til at køre firmwareopgraderingen.

2.

Åbn Internet Explorer. Indtast IP-adressen til standard router til 192.168.1.1 i adressefeltet.

3.

Klik på fanen Firmware Upgrade. Tryk på knappen 'Gennemse' og find DD-WRT-bin-filen. Klik på 'Opgrader'.

4.

Tillad opgraderingen til at installere. Du må ikke lukke browseren eller slukke for computeren eller routeren, mens opgraderingen kører.

5.

Vent 5 minutter efter bekræftelsessiden vises. Klik på 'Fortsæt'. < /p>

6.

Følg producentens anvisninger for at nulstille routeren igen.

DD-WRT er firmware til trådløse routere, der gør en billig trådløs router til en router med avanceret ydeevne og funktioner. Selv om det er let at installere, skal proceduren udføres omhyggeligt. Du skal blinke din router for at gøre opgraderingen, hvilket annullerer garantien, og hvis det gøres forkert, kan flashen få din router til at fryse, så den ikke kan genoprettes.