Sådan installeres en trådløs router til begyndere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg dit udstyr klogt. Der er mange typer trådløse routere, og de er ikke alle skabt ens. Nogle af de nedre ende trådløse routere er meget grundlæggende, og vil begrænse dit hjemmenetværk til en hastighed på 56 megabit per sekund (Mbps.) Dette er virkelig ikke en meget hurtig hastighed. Hvis dine adgangspunkter vil være meget langt fra hinanden, overvej at få en router med ultra-range evner eller en dual-band router. Når du er i butikken, skal du sørge for at hente et trådløst adgangspunkt for hver computer, du har til hensigt at oprette forbindelse til dit netværk.

2.

Fjern din DSL eller kabelmodem fra strømforsyningen.

Fjern det ethernetkabel, der forbinder dit DSL- eller kabelmodem til computeren fra computeren, men lad det være tilsluttet til bagsiden af ​​dit modem. Dette kabel ser ud som en telefonledning på enderne, men med meget større stik og et større rundt kabel. Fjern ikke telefonledningen fra modemet, der er tilsluttet telefonstikket på din væg.

4.

Slut den løse ende af ethernet-kablet til internetporten bag på din router. Denne port skal være tydeligt markeret og vil sandsynligvis være en anden farve end de andre porte.

5.

Tilslut dit modem til strømkilden. For at beskytte det skal du sætte det i samme strømforsyning, som beskytter din computer.

6. < / p>

Slut det ethernetkabel, der fulgte med din router i nto ethernet-stikket på netværkskortet på bagsiden af ​​din computer. Tilslut derefter den anden ende til en af ​​Ethernet-netværksportene bag på router.

7.

Slut routerens netledning til strømforsyningen. også beskyttet af en overspændingsbeskytter. Hvis du løber tør for stik, er det værd at 10 eller 20 dollars investere i en anden overspændingsbeskytter.

8.

Kontroller lysene på forsiden eller toppen af ​​din router. Strømindikatoren skal være tændt, samt internettet, det trådløse lys, sikkerhedslyset og et lys til en af ​​dine Ethernet-netværksforbindelser. Kontrollér, om der er slukket for lys , blinkende eller rød eller ravfarve. Dette vil indikere, at routeren har et problem. Hvis der ikke er lys, som de skal være, skal du kontrollere dine kabelforbindelser for at sikre, at de er korrekt tilsluttet. Gentag opsætningsstrinnene, hvis det er nødvendigt .

9.

Installer softwaren fra din trådløse routerens producent.

Tips og advarsler

  • Forsøg ikke at bruge en trådløs router med en opkaldsforbindelse. Skift din router s brugernavn og adgangskode så hurtigt som muligt efter installationen. Dette forhindrer forbipasserende fra at bruge standard brugernavn og adgangskode for at få adgang til din trådløse forbindelse og ændre dine indstillinger. For at bruge din router med din internetforbindelse skal du indtaste dit internetbrugernavn og adgangskode i routerens installationsskærm.
  • Installation af et trådløst netværk er en fantastisk måde at dele bredbåndsinternetforbindelse, billeder, dokumenter og printere på. For at få dit netværk startet, skal du installere en trådløs router, som bliver den centrale placering, hvor alle dine adgangspunkter forbinder. Hvis du ikke er teknisk kyndig, kan det være en skræmmende opgave at installere en trådløs router. Sandheden er, at der ikke er noget for det. Den vigtige ting at huske er, at du skal omdirigere dine forbindelser, så modemet forbinder computeren indirekte via routeren.