Sådan konfigureres DD-WRT på en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser. Indtast 192.168.1.1 i browservinduet. Log ind som 'root' med adgangskoden 'admin'.

2.

Gå til fanen 'Setup'. Tryk på fanen 'Grundlæggende opsætning'. Indtast IP-adressen til routeren, subnet og gateway-adressen. Hvis routeren er DHCP-serveren, skal du konfigurere de maksimale DHCP-adresser og adressen til at starte med.

3.

Tryk på fanen 'Trådløs'. Brug standardindstillingen 'Blandet' i trådløst netværkstilstand, hvis du har en blanding af 802.11b- og 802.11g-enheder. Hvis du kun har g-enheder, skal du vælge G-kun.

4.

Indtast dit netværksnavn under 'Wireless Network Name (SSID.)' Navnet skal være det samme på alle trådløse enheder og kan være en kombination af tegn til højst 32.

5.

Vælg 'deaktiver' under 'Wireless SSID Broadcast', hvis du ikke vil sende routerens adresse til at søge trådløse enheder.

6.

Indstil følsomhedsområdet. Det bør være dobbelt så langt, at du vandrer rundt med en bærbar computer eller en anden trådløs enhed.

7.

Klik på fanen Administration, og hent menuen 'Administration'. Indtast et nyt navn og adgangskode til routeren. Aktivér fjernadgang, hvis du planlægger at styre routeren fra en fjernplacering. Indstil UDP og TCP timeouts til de laveste indstillinger, hvis netværksydelsen er langsom. Øg TCP-timeouten, hvis Instant Messenger-programmer ofte afbryder forbindelsen.

DD-WRT er en gratis tredjeparts firmware til trådløse routere, der gør en billig trådløs router til en med avanceret ydeevne og funktioner. Når du har installeret det, skal du konfigurere DD-WRT på en trådløs router for at maksimere ydeevne og aktivere funktioner.