Sådan konverteres sidebesøg til køb

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Spørg, og I skal modtage.

1.

Opret din webside, vær sikker på at få dit websted beta testet af uformelle brugere. Få dine testere til at klikke gennem hver del før din 'grand opening', at du er sikker på at alle links er aktive, og at alle trin i din checkout-proces fungerer. Løs eventuelle problemer, før du kører trafik til dit websted.

2.

Opret din unikke salgsproposition. Hvad gør dit produkt til en bedre løsning for dine kunders behov? Sørg for, at du gør det meget klart. Se ressourcerne i slutningen af ​​denne artikel for at få råd om, hvordan du opretter en unik salgsopstilling.

3.

Opret tillid. Få et nyhedsbrev med tips om, hvordan du bruger dine produkter til at løse almindelige problemer. Sørg for, at din indkøbskurv er sikker, at private data er beskyttet. Sælg ikke din kundeliste til andre virksomheder uden udtrykkelig tilladelse fra din kunde. Brug opdateret sikkerhed, herunder adgangskodebeskyttelse og enhver anden rimelig foranstaltning, du kan for at sikre, at din kunde kan føle sig godt tilpas og give dig kreditkortoplysninger og andre personlige data.

4.

Gør køb nemt. Tving ikke kunden gennem siden efter uønsket side for at komme til afkrydsningsområdet. Hold pop-ups til et minimum og brug kun dem, der gør det hurtigere og nemmere at kontrollere Undgå side efter side af flash animationer og mus over annoncer. Tag 'køb det nu' men tons nok til at blive set og være sikker på, at links er aktive. Test din side regelmæssigt for at sikre funktionalitet. Lad kunderne vælge mellem betalingsmetoder, herunder snailpost, kreditkort, bankoverførsler, onlinetjenester og betalingssteder som Paypal.Offer fragtrabatter, inklusive gratis forsendelse for ordrer over en bestemt dollar værdi.

5.

Lav forslag til andre ting, som din kunde kan være interesseret i at prøve. Hvis en kunde lige har købt en slange og nogle frø, foreslår vanddåser, havearbejdehandsker og knæpuder. Hvis han lige har købt en dåse af sprøjteprimer til en bil, foreslår du slibeskiver, bufferpuder og kropsfiller. Lige solgt en træningsvideo? Foreslå en yogamatta, terapibolde, træningsdragter, svedbånd og sportssko. Solgt en kaffekande? Foreslå kaffefiltre, flaskebørster, kalkskalfjerner og flavored ground coffee.

6.

Husk at for at få salget skal du bede om salget!

Tips og advarsler

  • Bede om salget!
  • Undgå popup-annoncer og flash animationer.
  • Du har oprettet din webside, valgt dine produkter, oprettet din markedsføringsstrategi, defineret din unikke salgsproposition og begyndt at drive trafik til dit websted. Hvordan får du disse klik-brugere til at blive købere? Spørg og du skal modtage !