Sådan kortlægger du et netværksdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP og Vista

1.

Højreklik på ikonen Denne computer.

2.

Venstre klik på Map Network Drive.

3.

Vælg et drevbogstav. Normalt er dette forhåndsvalgt, men du kan ændre det til alt hvad du vil.

4.

Gennemse netværket for det drev, du ønsker at oprette forbindelse til. Eller du kan skrive stien til drevet, hvis du kender det. Klik derefter på OK.

Sørg for at 'Opret forbindelse ved logon' er markeret, og klik på OK.

6.

Klik på Afslut.

7.

Dobbeltklik på Denne computer, og det nye drev vil være tilgængeligt for at bruge.

Mac OS X

1.

Kortlæg et Windows-netværksdrev til din Macintosh, der kører OS X.4 ved at gå til Finder.

2.

Klik på Go .

3.

Klik på Opret forbindelse til en server. Dette vil frembringe en liste over de computere, som Mac'en har tilknyttet tidligere. Hvis der ikke er nogen, skal du indtaste det computernavn, du vil vedhæfte, eller du kan gennemse netværket.

4.

Find computeren og / eller drev du ønsker at oprette forbindelse til. Klik på Opret forbindelse.

5.

En ikon til det kortlagte drev vil blive placeret på dit skrivebord. Den er klar til brug, så snart ikonet vises.

Kortlægning af et netværksdrev giver dig adgang til softwaren og filerne på en anden computer på dit netværk. Dette drev vil altid være tilgængeligt, når du starter computeren, og da den er kortlagt, behøver du ikke at kigge efter det, når du vil have noget fra computeren. Drevet, du skal kortlægge, skal deles - ved hjælp af Windows-fildeling - så kan du nemt udnytte netværkskortlægning. Dette virker meget godt for små hjemmenetværker, hvor computeren deler bestemte drev, f.eks. Eksterne harddiske, Cd-dvd-drev og endda deres egne harddiske. Dette giver alle brugere adgang til ressourcer på alle computere hele tiden. Hvis en computer lige har hentet alle billeder fra digitalkameraet, men den bedste billedmanipuleringssoftware er på en anden computer, kan en person på den anden computer importere billeder til softwaren og arbejde sammen med dem, og derefter gemme den reviderede billede tilbage til den oprindelige computer. Alt dette uden at bruge en floppy disk eller jump drive.If dit netværk er større, med en filserver, så netværk kortlægning er meget vigtigt. Det giver brugerne adgang til filer og programmer, der er gemt på serveren. Det giver også brugere mulighed for at forblive forbundet til serveren, hvilket reducerer behovet for en stor harddisk på deres personlige arbejdsstation. Dette reducerer igen chancen for, at en virus inficerer hele netværket og fremmer netværkssikkerhed.