Sådan laver du din egen quiz

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Beslut om du vil give en quiz hvert kapitel eller hver enhed, så du ved, hvor meget materiale der skal dækkes i quizzen. Hvis dit barn lærer hurtigt, kan du muligvis komme væk med en quiz efter hver enhed. Hvis dit barn er en langsom elev, er det bedst at administrere en quiz efter hvert kapitel for at sikre, at hun forstod det. Hvis hun ikke forstod det forrige kapitel, ville hun ikke forstå den næste.

2.

Åbn dit tekstbehandlingsprogram. Skriv 'Navn' øverst, efterfulgt af en masse '\_' tegn for at oprette en linje for dit barn til at skrive sit navn. Lad plads til datoen og skriv 'Dato' efterfulgt af nogle '\_' for at oprette en linje til dit barn for at skrive datoen.

3.

Opret quizmaterialet . Du skal først indsamle disse oplysninger. Brug dit barns lærebog som en start. Spørg dig selv, 'Hvad er de vigtige punkter i dette kapitel, som mit barn skal lære at gå videre?' Skub dem ned på et stykke papir.

4.

Gør quizet sjovt. Lad være med at lave alle de udfyldte svar. Det er kedeligt for børn og vil ende i dem, der klager over, at de skal tage en quiz. Husk, det vigtige ved at vide, er hvor meget information dit barn har taget fat på. Du kan opnå dette med multiple choice og true-and- falske spørgsmål også. Selv matematik kan udføres i disse formater. For eksempel: 5 x 12 = a. 50 b. 60 c. 70True eller False: 5 x 12 = 72Disse formater er ofte mere tiltalende for børn, men børn har stadig at kende svaret for at få en god karakter. For de bedste resultater skal du tilføje et afsnit af true-and-false, et afsnit af fill-in-the-blank og en sektion af multiple choice.

5.

Gem din quiz på dit tekstbehandlingsprogram, og udskriv det derefter på din computer. Giv det til dit barn, så det er muligt at afslutte det og returnere det.

6.

Bedøm quizzen og gå over eventuelle problemer, dit barn måtte have fået forkert. Gå så tilbage til lærebogen, hvor barnet havde problemet, og forsøg at lære det på en ny måde.

Tips og advarsler

  • Internettet er din ven. Der er mange fora til homeschooling forældre. Besøg dem for at få tips om quizskrivning, og måske endda finde nogle prøvequizzer, som du kan bruge sammen med dit barn.
  • Sørg for, at der ikke er distraktioner for dit barn på quizstidspunktet. Sluk for alle fjernsyn og radioer. Opbevar alle andre børn i et andet rum. Distraktion kan få dit barn til at få et problem forkert, at hun ville have fået ret, hvis hun ikke var blevet distraheret.
  • Quizzer er en meget vigtig del af læringsprocessen. De lader læreren vide, om eleverne har mestret de begavede begreber. Hvis eleverne passerer quiz, kan læreren gå videre til næste kapitel, og hvis de ikke gør det, kan læreren bruge mere tid på at gå over, hvad eleverne ikke forstår. Undersøgelser er også vigtige for homeschoolede elever, men selv om homeschooling forældre giver ikke quizzer. De skal lave deres egne quizzer.