Sådan maksimerer du Google

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Søgeoversigten (og nogle 'avancerede' tips)

Først skal du overveje, hvilke 'Google u0026 quot; du vil besøge. Google har udvidelser til mange lande, og dine søgeresultater varierer, hvis du er på Google.com (USA), Google.ca (Canada), Google.co.uk (Det Forenede Kongerige) eller et andet Google-websted. Inden for hvert land Google kan du også klikke på 'Søg: Sider fra X Land' (under søgefeltet) for at indsnævre dine resultater endnu mere.

Den mest grundlæggende ting at huske om Google-søgning er at bruge anførselstegn omkring en sætning. Prøv at søge dit navn uden citatmærker (dvs. John Smith) og dit navn med citatmærker ('John Smith'), og du vil se, at dine resultater er mere relevante med citatmærkerne.
< br /> Hvis du vil vide definitionen af ​​et ord, skal du skrive u0026 quot; define: u0026 quot; og så det ord du vil have defineret (citat mærker er ikke nødvendige for denne). Hvis du vil vide, hvad 1 + 1 er lig med, skal du bare skrive det i søgelinjen. Hvis din søgning viser noget på et andet sprog, skal du bare bede Google om at oversætte det.

Hvis du klikker på u0026 quot; Avanceret søgning u0026 quot; (ved siden af ​​søgefeltet) kan du bede Google om at søge efter nogle ord, men ikke andre, og du kan angive den type fil, du vil finde. Dette kan være yderst hjælpsomt, når du leder efter akademiske eller forretningsdokumenter, som normalt er PDF-filer (.pdf) eller PowerPoint-filer (.ppt).

Du kan også bruge de avancerede søgefunktioner til at søge efter dokumenter eller websteder udgivet på en bestemt dato eller på et bestemt sprog. Så mange måder at indsnævre din søgning på! Vær ikke bange for den 'avancerede' søgning ... med Google, alt er nemt.

2.

Andre søgetips - Se op, se op

Øverst til venstre på siden kan du klikke på et antal forskellige links som 'Billeder', 'Kort', 'Nyheder' og 'Shopping'. Hvert link hjælper dig være mere specifik i din søgning.

I billeder kan du gennemse indekserede billeder fra websteder rundt om i verden. Dette er meget nyttigt, når du leder efter et billede, der skal indsættes i en præsentation, eller hvis du bare har brug for for at se et billede af en bestemt berømthed.

Selvfølgelig er 'Maps' utroligt nyttigt at finde adresser og retninger. Indtast så mange oplysninger som du ved (Pizza, Chicago), og du vil se alle de tilknyttede lister. Eller hvis du vil vide, hvor langt dit hotel er fra nærmeste franske restaurant, kan du indsætte den første adresse, kortlægge den og derefter klikke på stedet for at finde virksomheder i nærheden.

'Nyheder u0026 quot ; link er fantastisk. Du kan søge efter nyheder fra hele verden, sortere efter dato eller relevans. Du kan også 'tilpasse u0026 quot; din Google-nyhedsside, så den altid viser de øverste historier, du er interesseret i. Og du kan tilmelde dig nyhedsvarsler - Google vil sende dig artikler med de søgeord, du har leveret (du vil være den smarteste barn i klasse!) Og glem ikke at du kan søge 'Blogs u0026 quot; på linket Nyheder.

Hvad angår 'Shopping' link, kan jeg ikke sige, at jeg bruger det for meget, men jeg ved, at alt du skal gøre er at skrive et produkt eller et mærke, og du kan se, hvem der sælger den og for hvor meget over hele verden.

3.

Glem ikke de andre ting

Nedenfor er søgelinjen et link, der siger 'Om Google'. Efter alle de smarte søgeforbindelser lyder det virkelig ikke så spændende, gør det? Forkert! Det er måske det mest spændende af alle. Når du er kommet ind, klik på 'Google Services and Tools' og se nogle mere spændende ting. Du kan downloade Google-værktøjslinjen (holder en oversigt over dine søgninger, blokerer pop op-vinduer og har en automatisk udfyldningsfunktion til automatisk at udfylde irriterende webformularer). Der er mange andre flotte ting der, men ikke så spændende som ...

'THE GOOGLE LABS'. Denne er også under 'Om Google' - du får se det seje ting, som Google arbejder på og kandidater fra laboratoriet. Min seneste fav er 'GOOG-411'. Jeg ved ikke om dig, men min mobiltelefonudbyder opkræver mig $2 hver gang jeg ringer 411, og de don't Har altid de oplysninger, jeg har brug for. Hvis du ringer til 1-800-GOOG-411 (1-800-466-4411), kan du fortælle dem, hvad du leder efter, og de finder den. Søg efter firmanavn eller søgeord. Hvis den er tilgængelig, får du navn og telefonnummer, og du kan afbryde for at sige 'Detaljer' og lær andre kølige ting som tværgader. OG DET ER GRATIS!

Tips og advarsler

  • Hav det sjovt og eksperimenter med alt, hvad Google har at byde på
  • Medmindre du har været fængslet på en øde, ikke-trådløs ø i mange år, har du brugt Google. Men kender du alle de fantastiske ting om Google og hvordan du maksimerer din brug af Google? Lær, hvordan du udfører optimale søgninger, bruger kort og ring gratis til 411. Google har flere tricks op i ærmerne, end du ved.