Sådan opkræves du for at opbygge en hjemmeside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor meget du vil gøre en time efter, at du dækker dine skatter og forretningsomkostninger.

2.

Bestem din forretningsomkostninger. Overvej dine regninger for internet, telefon, kontorlokaler mv. Overvej forretningsforsyninger som papir, printerblæk, blanke medier osv. Når du er kommet op med et slutbeløb, skal du overveje, hvordan din arbejdsbyrde er. Du kan ikke opkræve klienten uhyrligt, hvis du vil dække alle dine forretningsomkostninger og fortjeneste (hvis dine projekter er lave), men du skal tælle en procentdel (mål ikke mere end 10\%, eller hvis dine udgifter er lave 20\%) af din gebyr til dækning af disse omkostninger.

Med specifikationer, krav og andre oplysninger på hjemmesiden, som kunden har givet dig, bestemmer du hvor længe du skal arbejde på dette projekt. Bestem et stort antal timer, du skal investere i projektet. Overvej også om deadlineen vil give dig mulighed for at arbejde på andre projekter på samme tid.

4.

Hvis et element eller projektkrav vil skabe mere besvær for dig end sædvanlig eller forbruge en usædvanlig tid, overveje dette og sætte det ind i dit gebyr bortset fra din standard timepris.

5.

Hvis klienten giver noget til dig, men kræver din hjælp med det, hvor det normalt ikke ville være inden for rammerne af dine tjenester, tilføj et gebyr bortset fra din standardpris.

6.

Oplad en fast timepris vil dække alt i trin 1-5, eller overveje din ønskede timepris, tilføje procentdelen af ​​din virksomhedsomkostninger og dine små gebyrer for ting i trin 4-5 og udvikle en pr. projektfrekvens.

h4> Tips og advarsler

  • Mange klienter kan ikke lide timefaktoren i et webprojekt, fordi det er svært at kontrollere den tid, der rent faktisk er brugt på projektet, og den tid blev anvendt klogt. < / li>
  • Tilbud rabatter for køb af flere tjenester sammen (oprette en brugerdefineret pakke)
  • Opret pakker af tjenester (ved brug af prisretningslinjer ovenfor), der giver rabatter.
  • Udbyd forlænget support og webstedsvedligeholdelse mod ekstra gebyrer efter projektets afslutning for at maksimere potentialet.
  • Oplad for mellemprojektændringer, der vil skabe besvær for dig.
  • Husk, at der sker ting, der kan være uden for din kontrol og forhindre projektprogression. Faktor dette til din pris for at kompensere dig og holde din klient tilfreds.
  • Kræver forudbetaling af en del af det samlede beløb for at beskytte dig selv og fastlægge en tilbagebetalingspolitik, hvis projektet annullerer for at kompensere for brugt tid og at motivere klienten til at holde tingene på rette spor.
  • Som webdesigner kan du have svært ved at bestemme, hvordan du skal opkræve for at opbygge en hjemmeside. Der er flere forskellige aspekter at overveje, og derfor bør man tænke meget på processen. Slap af, fordi dette vil hjælpe dig med at overveje dine muligheder og veje dem. Du vil være i stand til at beslutte det bedste handlingsforløb for din særlige situation, og derfor ankomme til din afgift.