Sådan opsætter du roamingprofiler i en server 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken maskine du vil bruge til at oprette og gemme den delte mappe. Den delte mappe kan findes på domænecontrolleren eller enhver anden computer i domænet.

2.

Åbn Denne Computer (også kendt som Windows Stifinder), og klik på drevet, hvor Du vil oprette en delt mappe til at gemme roaming-brugerprofiler.

3.

På menuen Filer skal du pege på Ny og derefter klikke på Mappe. Skriv et navn på den nye mappe, og tryk derefter på Enter.

4.

Højreklik på den nye mappe, du lige har oprettet, og klik på Deling. Klik på Delt som, skriv det navn, du vil tildele til den delte mappe i feltet Share Name, og klik derefter på OK. Luk Windows Stifinder.

5.

Klik på Start, peg på Programmer, peg på Administrative værktøjer og klik derefter på Active Directory-brugere og -computere.

6. < / p>

Dobbeltklik på den brugerkonto, som du vil tildele en roamingprofil til, og klik derefter på Profil.

7.

Skriv den komplette sti til den delte mappe som indeholder brugerens profil i feltet Brugerprofil, f.eks. lad os sige, at navnet på den server, der har den delte mappe, er u0026 # x201C; ServerA u0026 # x201D; og den delte mappe hedder u0026 # x201C; Profiler. u0026 # x201D; Du ville skrive i u0026 # x201C; \\ ServerA \ Profiles \\% brugernavn\% u0026 # x201D; (uden citatmærker). Windows Server 2000 erstatter automatisk variablen\% brugernavn\% med brugeren u0026 # x2019; s faktiske kontonavn. Klik på OK, når du er færdig.

8.

Gentag trin 6 og 7 ovenfor for hver enkelt brugers roamingprofil Når du er færdig, skal du lukke Active Directory-brugere og -computere.

Tips og advarsler

  • De fleste netværksadministratorer bruger navnet u0026 # x201C; Profiler u0026 # x201D; for den delte mappe, der bruges til at gemme roaming brugerprofiler.
  • En af de bedste ting ved computernetværk er deres evne til at stille data til rådighed fra enhver arbejdsstation, der er forbundet med netværket. Men brugere kan blive frustreret og blive mindre produktive hver gang de logger på en anden arbejdsstation med en ukendt desktop. Du kan gøre deres dag og øge deres produktivitet ved at oprette roaming brugerprofiler. På den måde kan dine brugere logge på en hvilken som helst arbejdsstation i netværket og stadig finde deres personlige kombination af indstillinger og applikationer, uanset hvilken maskine de bruger.