Sådan opsætter du trådløs udskrivning derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå de forskellige måder at konfigurere trådløs udskrivning på. Ethvert antal trådløse (eller hardwired) brugere kan udskrive ved hjælp af et af følgende scenarier: Printer, der er fastgjort til netværketPrinter, der er tilsluttet en ekstern trådløs printerserverPrinter med indbygget trådløst netværkPrinterhardwired til en computer på netværket (dette er bedste mulighed for ældre printere)

2.

Bestem printerens bedste placering. Ofte dikterer situationen dette. Hvis der er flere computere, der deler printeren, er den bedste placering bedst. Så længe der er et stærkt trådløst signal til rådighed, er hvor som helst godt.

3.

Konfigurer printere, der er hardwired i netværket. Hvis din printer er netværksaktiveret (det betyder, at den har en indbygget Ethernet-stik), skal du blot bruge et Cat 5-kabel tilsluttet det til netværket. Når det er på nettet, kan alle brugere nemt få adgang til printeren.

4.

Brug en trådløs printserver, hvis der ikke findes netværksstik (eller router) til rådighed for at tilslutte printeren. Disse er tilgængelige for både Ethernet og USB-aktiverede printere, så dette er et meget almindeligt scenario. Før du vedhæfter printeren, skal du bekræfte, at printerserveren er synlig på netværket.

5.

Konfigurer printere med indbygget trådløs funktion. Sørg for at konfigurere TCP / IP-adressen, undernetmasken og routeren korrekt. Nogle modeller giver dig mulighed for at indstille dette direkte på selve printeren, mens andre bruger proprietær software eller er designet til at bruge en webbrowser.

6.

Udskriv trådløst til en printer, der er knyttet til en anden computer ved at aktivere printerdeling på værtscomputeren. Dette er det bedste spil for ældre printere, der er vedhæftet via parallelt kabel. Vigtig note: Værtscomputeren skal være knyttet til netværket!

7.

Tilføj printeren til alle computere. Du kan bruge producentens cd, men det er bedre at downloade drivere fra internettet, da opdaterede drivere tendens til at være mere stabile. Windows-brugere kan derefter tilføje printeren ved at gå til 'Printere' i Kontrolpanel. Macintosh-brugere tilføjer printeren ved at gå til 'Printere og fax' i systemindstillingerne. (Hvis du er en Linux-bruger, skal du allerede vide, hvordan du tilføjer en printer!)

Tips og advarsler

  • Hvis din printer er kompatibel med Cat 5, kan du tilslutte printeren direkte til den trådløse router.
  • Når du fejler, skal du slå alle routere, repeater og printere ned. Bekræft, at det trådløse netværk fungerer først, og se om printeren er synlig på netværket.
  • Gipsvægge, pejse og indbyggede apparater er berygtede trådløse drabber.
  • Trådløse telefoner, mikrobølger og garageportåbnere kan også forstyrre trådløse signaler.
  • Altid kodeordbeskyt dit trådløse netværk!
  • Med fremkomsten af ​​plug-and-play trådløse netværk behøver ikke længere en printer at blive bundet direkte til din computer. Uanset om du deler en printer med flere computere, eller du vil kunne udskrive fra et hvilket som helst rum, hvor du bruger en bærbar computer, er trådløs udskrivning en nem ting at oprette.