Sådan opsættes brugerprofiler på server 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret en lokal brugerprofil

1.

Åbn Computer Management: Klik på Start, derefter Kontrolpanel, og dobbeltklik derefter.

2. < Find og klik på Brugere i konsolträdet: Computerstyring / Systemværktøjer / Lokale brugere og Grupper / Brugere.

3.

Klik på Handling-menuen i menuen Handling Ny bruger.

4.

Indtast brugeroplysningerne i dialogboksen.

5.

Kontrollér / fjern fire) bokse: Bruger skal ændre adgangskode ved næste logon; Bruger kan ikke ændre adgangskode; Adgangskoden udløber aldrig; Kontoen er deaktiveret.

6.

Administrative værktøjer, og dobbeltklik derefter på Computerhåndtering. Klik på Opret og Luk. Bemærk: Denne opgave kan kun udføres af et medlem af gruppen Power Users eller Administrators på den lokale computer eller en person, der har fået tilladelse. Hvis computeren er en del af et domæne, er det muligt, at medlemmer af gruppen Domain Admins måske også kan udføre opgaven.

Opret en roaming brugerprofil

1.

På serveren skal du oprette mappen på øverste niveau, der indeholder alle individuelle brugerprofiler og konfigurere det som en delt mappe, der giver alle brugere fulde kontrolrettigheder. Denne mappe behøver ikke at være på domænecontrolleren og kan eksistere på enhver server valgt af administratoren.

2.

Åbn Active Directory-brugere og -computere: Klik på Start, klik på Kontrolpanel, dobbeltklik på Administrative værktøjer, og dobbeltklik derefter på Active Directory-brugere og -computere.

3.

Find individets brugerobjekt.

4.

Højreklik på brugerens navn, og klik derefter på Egenskaber.

5.

Klik på fanen Profil. Indtast profilpaden som stien til den delte brugerprofilmappe som denne: \\ Servernavn \ Profiler \\% brugernavn\%, hvor brugernavn er navnet på den bruger, hvis roamingprofil du opretter, og servernavnet er den server, der indeholder delte brugerprofilmappe, der er oprettet i trin 1.Nu, hvis den nye bruger logger på, og serveren sker for ikke at være domænecontrolleren, finder Windows den brugerprofilsti, du lige har oprettet, og kopierer brugerprofilen til den lokale computer. Bemærk: Denne opgave kan kun udføres af et medlem af gruppen Kontooperatører, Domæneadministratorer eller Enterprise Admins-gruppen i Active Directory eller en person, der har fået tilladelse.

Skift mellem en roaming og lokal Brugerprofil

1.

Åbn System i Kontrolpanel.

2.

På fanen Avanceret skal du klikke på Indstillinger under brugerprofiler

3.

Under Profiler på denne computer skal du klikke på brugerprofilen for at ændre og derefter klikke på Skift type.

4.

Vælg Roaming eller Loca l profil. Bemærk: For at udføre denne opgave er det ikke nødvendigt med administrativ legitimation.

En brugerprofil konfigureret på Windows Server 2003 indeholder typisk skrivebordets indstillinger (dvs. ikoner og farveindstillinger), miljø- og præferenceindstillinger, installerede applikationer og andre oplysninger, der er specifikke for en bestemt bruger. Den lokale brugerprofil og roaming-brugerprofilen er de to mest almindeligt oprettede på serveren 2003. Roaming brugerprofiler kan oprettes på en hvilken som helst server, så brugerne kan flytte mellem forskellige computere og beholde de samme tilpassede indstillinger. Ændringer foretaget til roaming-profiler opdateres automatisk på serveren og kan fås af denne bruger ved hjælp af en hvilken som helst computer i netværket. En lokal brugerprofil oprettes og gemmes på den første computer, brugeren logger på. Ændringer i den lokale brugerprofil vil altid forblive specifikke for den pågældende computer. Følgende trin forklarer, hvordan du opretter både en lokal bruger og en roaming-brugerprofil på Windows Server 2003.