Sådan overfører du filer via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bryd det ned - filen, det er

1.

Send e-mail-filer, hvis du kan, men brug ikke en virksomheds e-mail-konto eller send din fil til en. Mange arbejdspladser, især de i USA, afviser indkommende mailbeskeder, der indeholder filer. De har en tendens til at afvise de typer filer, der er tilbøjelige til at være store, såsom film- eller musikfiler. Årsagen til dette er, at arbejdspladser vil undgå infiltrering af computervirus i deres netværk.

2.

Brug et filarkivprogram som Winzip eller Winrar til at bryde ned din fil i fragmenter, hvis den er større end 10 megabyte.

3.

Send hvert fragment af den store fil, du vil sende en ad gangen. Det kan tage et stykke tid, da en fil, der er næsten 1 GB stor, kan bestå af 20 eller 30 små arkivfragmenter. Denne metode er imidlertid ofte meget mere succesfuld end at sende den oprindelige fil i sin helhed. Årsagen til dette er, at en langsom internetforbindelse kan forårsage overførsel af en stor fil til timeout, så du bliver nødt til at forsøge igen og igen, ofte uden succes.

4.

Brug websteder, der tilbyder gratis filoverførsler, såsom YouSentIt. Du vil uploade den fil, du vil sende fra din computer til en formular på hjemmesiden, og siden sender filen til den e-mail-adresse du ønsker.

5.

Brug instant messaging-programmer som AOL Instant Messenger eller ICQ for at overføre filer til en chat-kompis. Bemærk, at disse metoder ikke altid lykkes, da din modtager kan være under en firewall, der blokerer de fleste indgående og udgående transmissioner for at undgå at indgå en computervirus eller anden malware.

Tips og advarsler

  • Sørg altid for, at de filer, du sender til eller modtager fra en peer via internettet, ikke er piratkopieret, og at du ikke bryder ophavsretlige love ved at dele dem.
  • Overførsel af filer over internettet er al raseri i disse dage. Sikker på, at filer kan kopieres til disks-on-key og cd'er, men de skal stadig sendes fysisk til din modtager. At sende dem online eliminerer behovet for en kopi. Overførsel af filer via internettet er imidlertid vanskelig, hvis det er en meget stor fil, eller hvis den person, du vil sende filen til, har en meget langsom eller ustabil internetforbindelse. Her er nogle måder, du kan overføre filer over internettet nemt og smidigt.