Sådan rådgiver du en seniorer på internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem basislinjen for din ældres computerhardware og -software samt hans teknologikompetenceniveau - men på en meget objektiv, nonjudgmental måde. Der er ingen mening i at forsøge at diskutere hvad at gøre, indtil du kan etablere rapport med ham på sit niveau. Generelt forsøger du ikke at lære en gammel hund nye tricks, så hold dine kommunikationer meget grundlæggende og overvej alle faktorer lige, snarere end at antage hvad der er acceptabelt og hvad du mener, at det skal fungere bedst for ham.

2.

Forsøg at relatere til problemet fra hans perspektiv. Hvad der er vigtigt for ham, kan være helt anderledes end dine prioriteter. Hvis din konklusion er, at han har brug for en ny computer og en højhastigheds internetforbindelse, hvilket er den indlysende konklusion i en lignende diskussion, så er du måske mere af et problem for ham end at hjælpe. Mange seniorer er ikke interesserede i at installere kabel- eller satellittjeneste for $30 eller mere, og måske er DSL ikke tilgængelig. Han har set tv-annoncerne for $8 eller $10 tilslutning, så du skal retfærdiggøre at bruge mere end dette. Også mange seniorer afskyr den tilstrømning af reklame, de modtager, når de forbinder til et websted af nogen art eller til AOL, så du bliver nødt til at tænke igennem dette aspekt også.

p> Identificer hvor mange penge din senior ville være villig til at investere i sin næste opgradering. Ofte er forskellen mellem en standardopkaldsforbindelse og AOL for meget. Dette er en meget rimelig vurdering for en person, der kun downloader og sender e-mail, men måske forstår han ikke bekvemmeligheden ved at kunne se mange onlinetjenester via en filtreret, velforvaltet portal. Hvis du tilføjer mere hestekræfter ved at opgradere computeren eller erhverve en anden, vil det ikke være meget forskel, hvis forbindelsen er standardopkald. Generelt vil AOL sandsynligvis få den bedste ydeevne, hvis du opretter forbindelse.

4.

Vær meget præcis ved at vurdere de vigtigste gatingfaktorer til ydeevne. Gatewayen er den første faktor 2. Den anden er modemet, dvs. kabel eller standardmodem. Tredje er systemhukommelsen, 4. Processoren Denne ordre er ikke endelig, men det viser ideen om at kommunikere effektivt og analytisk med din senior ven eller slægtning. Nogle gange er det bare at tilføje en anden memory stick. Det er sjældent, hvis du opgraderer operativsystemet. overrated og underudnyttet. Så bundlinjen er forbindelsen og modemet.

5.

Konfigurer systemet for maksimal ydeevne. Ydeevnen kan forbedres væsentligt ved blot at filtrere grafiske downloads. En anden simpel strategi er at lære ham at arbejde offline, dvs. åbne webstedet, replikere med webserveren, så gå væk, mens kommandoen udføres. Så kom tilbage om et par minutter og arbejde offline svarende til e-mail og browsing indlæste sider. Efter færdiggørelsen af ​​hans arbejde, gentag igen og fortsæt til en aktivitet, der ikke er relateret til computere. (Dette er et godt eksempel på, hvor ekstra hukommelse på en ældre computer vil gøre en stor forskel med minimal udgift og indsats.)

6.

Forhandle internet servicegebyrer. Indbetalingsgebyret på $25-30 for AOL kan let forhandles, især til brug for en pensionist (nogle gange så lavt som $10 til $15 om måneden for begrænsede tjenester). Mindre udbydere kan være endnu mere fleksible, men deres service er muligvis ikke pålidelig, og deres domæne kan sammenbrud når som helst. Kig efter tjenesteudbydere, hvis livscyklus er forudsigelig og stabil. Ændring af e-mail-adresser er irriterende og ubelejligt.

7.

Hvis du anbefaler betydelige udstyr eller serviceopgraderinger, skal du sørge for at du gennem sine nøglefunktionelle krav slutter. Hvis han bruger $4000 på et nyt system, men holder sin opkaldsforbindelse, vil han ikke være tilfreds (eller i det mindste vundet) ikke modtage en rimelig præmie i service for det anvendte beløb). Husk prioriteterne for præstationer nævnt tidligere i denne artikel. Også hvis computeren er vedligeholdende, men er købt fra en stor mængde lageroperation, mangler kundeservice. Hold det enkelt og gør det nemt.

At forklare Internettet til en senior borger kan ofte være ensbetydende med at forklare universet for et ungt barn. Men en computer er kun lige så effektiv som båndbredden af ​​forbindelse, dvs. den svageste link i kæden begrænser alle andre funktioner og attributter. Folk generelt og især ældre mennesker vil hurtigt miste interessen og undgå frustrationen ved at vente på nogle store og komplekse websider, der skal downloades, der kræver flashopgraderinger hvert par måneder. Her er et par trin, du kan følge for at minimere ubehag for din senior ven eller slægtning og gøre dig til en helt på samme tid.