Sådan tilføjes funktioner til en Linksys-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find modelnummeret og serienummeret på den Linksys-router, du gerne vil bruge til projektet. Hver firmware maker har en liste over de understøttede routere på deres websted, og din router skal være på denne liste, før du fortsætter. Ofte vil der også være specielle instruktioner for hver router på den pågældende liste.

2.

Bestem, hvilken firmware der er korrekt for din router, ifølge oplysningerne fra firmwareudvikleren . Download firmwaren til et passende sted på din computer. Routeren kan blive nødt til at blive blinket i to trin, så sørg for, at du har begge firmware, hvis det er nødvendigt.

3.

Gem eller udskrive de specifikke instruktioner for din router, fordi Internettet er muligvis ikke tilgængeligt under blinkingsprocessen.

4.

Slut computeren til routeren ved hjælp af en Ethernet-kabel. En trådløs forbindelse er ikke pålidelig nok til at sikre en vellykket flash.

5.

Gendan routeren til fabriksindstillingerne. Dette kan normalt gøres i u0026 # x201C; Administration u0026 # x201D; afsnit af routerens webbaserede konfigurationssoftware, selvom den vil variere fra router til router.

6.

Ryd den ikke-flygtige hukommelse ved at tage netledningen ud af stikkontakten i 30 sekunder og derefter trykke på u0026 # x201C; Reset u0026 # x201D; tænder routeren.

7.

Log ind på routers webgrænseflade igen. I administrationen indstillinger vil der være en sektion, der giver dig mulighed for at opgradere gratis firmware. Søg efter den tilpassede firmware på din computer og klik på u0026 # x201C; Åbn u0026 # x201D; knap. Det kan tage flere minutter for opgraderingen til at blive behandlet af routeren.

8.

Log igen på routers webinterface, efter at opgraderingen er afsluttet. Normalt vil loginnavnet skifte til u0026 # x201C; Root u0026 # x201D; efter opgraderingen, men standardadgangskoden forbliver u0026 # x201C; Admin. u0026 # x201D; Hvis din router kræver en totrinsopdatering, skal du gentage opgraderingsprocessen.

9.

Skift standardadgangskoden til noget, der er nemt at huske, tweak din router u0026 # x2019 ; s indstillinger og nyd routerens nye funktionalitet.

Tips og advarsler

  • Til den mere eventyrlystne giver den tilpassede firmware også ny hardware såsom SD-kortspor, der skal tilføjes til Linksys-router.
  • Alle instruktioner skal følges nøje, eller du kan forårsage permanent skade på din Linksys-router, selv om dette er sjældent.
  • Sørg for, at strømmen er ikke afbrudt fra routeren under blinkningen.
  • Brugerdefineret firmware kan annullere garantien på din router.
  • En netværksrouter er i det væsentlige en lille computer, og ligesom alle computere bruger den software til at udføre sit job. Flere routere lavet af Linksys har faktisk en nedgraderet version af Linux installeret, og fordi Linux er open source, kan folk frit tilpasse softwaren (også kendt som firmware). I øjeblikket er der mange forskellige brugerdefinerede firmware-distributioner til rådighed for visse Linksys-routere, herunder Tasty Tomato, DD-WRT og OpenWRT. De tilføjer særlige funktioner som forbedrede trådløse indstillinger, driftstilstandskontrol og forbedrede firewalls. Denne vejledning hjælper dig med at lære at tilføje funktioner til en Linksys-router med en af ​​disse specielle softwaredistributioner.