Hvordan man hjælper de ældre bliver behageligt med computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag din ældre ven eller familiemedlem til biblioteket for at bruge det computerbaserede kortkatalog. Bedstemor og grandpas er bekendt med biblioteket. Faktisk blev der i deres dag udført forskning på skolebøger på biblioteket, ikke online som det er i dag. Vis din bedstemor kortkataloget, og hvordan hun kan skrive et ord, og det giver automatisk en liste over matchende titler.

2.

Sæt sig selv ned på computeren med din bedstefar lige ved siden af ​​dig. Surf på internettet. (Du kan nok gøre det rigtigt på biblioteket, hvis du vil. De fleste biblioteker har internetadgang for deres kortindehavere.) Vis ham førstehånds, hvad der er tilgængeligt på internettet. Dette kan være første gang han nogensinde har set det!

3.

Giv din bedstemor sin egen computer efter et par uger til biblioteket. Det skal ikke være helt nyt. Dette får hende til at se en computer hver dag og kalde det sin egen.

4.

Lær din bedstefar, hvordan man spiller enkelt spil som solitaire.Dette vil give ham mulighed for at navigere gennem skærme for at finde det ønskede spil.Det vil også hjælpe ham med at lære at betjene en mus. Spil er gode til folk, der er ubehagelige med computere.

5 .

Opret en e-mail-konto til din bedstemor Skriv ned de nøjagtige skridt, hun skal tage for at komme derhen. Vis trinene for hende, og lad hende gøre det selv foran dig. hjemme, skriv hende en email og vis hende hvordan man svarer på det næste dag.

Tips og advarsler

  • Da den ældre person bliver vant til samme computer opgaver, vil han i sidste ende forgrene sig og lære mere. Bare giv det tid.
  • Tag ikke din bedstemor eller bedstefar til butikken, når du køber en computer. De tekniske oplysninger fra sælgerne kan forvirre dem endnu mere.
  • 'Generering af computere' er ikke kun for en generation. De ældre behøver ikke at læne sig tilbage og se, mens de yngre generationer har det sjovt at bankere, spille, shoppe og socialisere online. Men mange ældre mennesker glæder sig væk fra computere af frygt og undrer sig over 'Hvad hvis jeg bryder det?' Eller 'Hvad hvis nogen stjæler alle mine personlige oplysninger? 'Denne artikel hjælper dig med at hjælpe den ældre person i dit liv med at blive komfortabel ved hjælp af en computer.