Sådan beskytter du et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hold din software opdateret. Nogle programmer som Windows XP og Firefox vil gøre dette automatisk, men du skal indstille dem korrekt. Hvis du vil oprette Windows XP for at opdatere, skal du klikke på 'Start', 'Kontrolpanel,' System og automatiske opdateringer. 'Skift indstillingen til' Automatisk ', klik' OK 'og luk vinduet.

2.

Brug Firewall. Hentning og installation af en god firewall er en måde at sikre dit hjemmenetværk på. Det forhindrer indtrengere i at bryde ind i dit netværk fra internettet. Hackere scanner internettet for usikrede netværk, og en god firewall gør din Systemet er usynligt. ZoneAlarm er gratis at downloade og bruge. Hent det fra udviklerens hjemmeside og installer. Hold den opdateret. Se Ressourcer nedenfor for yderligere oplysninger.

3.

Kør og opdater antivirusprogrammet regelmæssigt. Tusindvis af vira og malwares cirkulerer på internettet på udkig efter usikrede netværk og systemer for at inficere. De fleste antivirusprogrammer vil blokere disse ondsindede programmer mod at inficere dit netværk. AVG Antivirus er gratis at downloade og bruge. Download den fra udviklerens hjemmeside og installer. Se Ressourcer nedenfor for yderligere information.

4.

Brug Antispyware-programmer. Antispyware og antydningsprogrammer forhindrer installation af spyware og tastetryk loggers i dit system, men du skal installere og opdatere dem regelmæssigt. Microsoft Windows Defender er gratis at downloade og bruge. Hent det fra Microsofts hjemmeside og installer. Se Ressourcer nedenfor for mere information.

5.

Brug et stærkt kodeord, når du opsætter dit netværk. Din adgangskode skal være mindst 14 tegn og omfatte en kombination af bogstaver og tal.

6.

Skift indstillingerne for din router. Hvis dit trådløse netværk tillader det, skal du bruge WPA2 (Wi-Fi Protected Access) -protokol. De er sværere at bryde. For at vide, om dit system tillader WPA2, skal du klikke på 'Start', 'Kontrolpanel' og 'Netværksforbindelser.' Højreklik på 'Wireless Network Connection,' vælg 'Properties' og derefter 'Wireless Network.' Find dit netværk i 'Foretrukne netværk', vælg dit netværk, klik på 'Egenskaber', 'Netværksgodkendelse', og vælg derefter WPA2 eller WPA-SK. Følg skærmprompten og klik på 'OK', når du er færdig.

Tips og advarsler

  • Øv sikker computing og sikker browsing. Don 't åbne vedhæftede filer fra ukendte personer. Sikkerhedskopier dine filer regelmæssigt. Brug Firefox-browser i stedet for Microsoft Explorer. Firefox har et ry for sikkerheden, og udviklerne opdaterer det regelmæssigt.
  • Hold alle programmer, der kører på din computer opdateret. Ikke alle programmer opdateres automatisk, så du skal muligvis opdatere dem manuelt. Se producentens hjemmeside for vejledning og opdateringer. Manglende opdatering af dine programmer er det samme som at holde bagdøren til dit hjem åbne og invitere samvittighedsløse mennesker i.
  • Hold dig væk fra fildelingssteder som Kazaa og LimeWire. De er hotbeds for vira, spyware og keyloggers.
  • Med den gennemsnitlige pris på pc'er, der falder de sidste par år, er det blevet mode at have mere end en computer hjemme. Nogle af disse desktops og bærbare computere er netværk til at dele ressourcer som internetadgang, printere og scannere. De fleste af disse hjemmenetværk er ikke sikre. Udenstående kan logge på netværket, surfe på internettet og endda hakke ind i systemerne. Der er måder at sikre dit hjemmenetværk på.