Sådan bruger du VoIP med direkte indgående opkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Undersøg PBX telefonsoftwarepakker og find en der opfylder virksomhedens behov. Husk, at VoIP-aspektet af pakken kræver en USB-telefon eller et headset og dialer til hver computer på systemet.

Find et teleselskab, der understøtter VoIP-telefonnumre som et DID-operativsystem. Din softwarepakke kommer sandsynligvis med anbefalinger, eller din nuværende telefonselskab kan have støtte til et VoIP DID-system. Spørg rundt om andre anbefalinger. Du kan muligvis bruge de samme telefonnumre til det nye system.

3.

Køb en server til din telefon system og din valgte softwarepakke. Download softwaren og installer den ved hjælp af producentens instruktioner. Tilføj serveren til netværket og opsæt alle computere på DID-systemet med telefonnumrene til deres VoIP-telefoner.

4.

Test dit system med både intern og ekstern telefonopkald. Hold det traditionelle telefonsystem tilsluttet og funktionsdygtigt, indtil eventuelle fejl med den nye software er blevet gennemarbejdet. Afbryd derefter det gamle telefonsystem og vænne dig til at arbejde helt over internettet.

Direkte indgående opkald (DID) er et telefonsystem, der tillod virksomheder at have individualiserede telefoner og telefonnumre til flere telefoner uden så mange telefonlinjer. I årevis blev dette opnået med et PBX-system og en operatør, der tildelte telefonlinjer. Nu kan vi bruge interne netværk med et VoIP-system (voice-over-internet protocol) for at nå det samme mål.