Sådan bruger du en router som en repeater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn manualen til din router, og find vejledningen for at få adgang til den webbaserede konfigurationsgrænseflade. Hvis du ikke har en fysisk kopi af manualen, tilbyder de fleste producenter en PDF-version på deres hjemmeside.

2.

Slut computeren til routeren ved hjælp af et standard Ethernet-kabel. Sørg for at sætte den i en af ​​de nedstrøms porte, ikke opstrøms eller WAN, porten.

3.

Åbn din yndlingswebbrowser. Skriv IP-adressen til din router i adresselinjen, lige efter u0026 # x201C; http: // u0026 # x201D; der starter de fleste webadresser. Normalt vil routerenes IP-adresse være noget, der ligner 192.168.0.1, og du bør finde standardadressen til din router i manualen.

4.

Skriv brugeren navn og adgangskode i vinduet, der dukker op. Mange routere vil bruge u0026 # x201C; admin u0026 # x201D; som standardindtastning for både brugernavn og adgangskode, selv om du muligvis skal konsultere manualen til din specifikke router. Når adgangskoden er indtastet, viser routeren sin oprindelige statusside med links til de forskellige administrationsindstillinger.

5.

Find siden, der giver dig mulighed for at ændre IP-adressen af routeren. Adressen skal ændres, så den ikke er den samme som hovedrouteren på netværket eller andre netværksenheder. Hvis hovedrouteren på netværket er indstillet til at bruge 192.168.1.1, skal routeren, der skal bruges som en repeater, bruge et højere nummer, f.eks. 192.168.1.2 eller 192.168.1.10 afhængigt af, hvor mange enheder der er på netværket.

6.

Deaktiver routerens DHCP-server. Denne indstilling skal være på samme side som IP-adressen, men hver router er lidt anderledes. Når routeren fungerer normalt, tildeler denne server en IP-adresse til hver enhed, der er tilsluttet den. Da denne router kun vil blive brugt som en repeater, vil IP-adresserne nu blive håndteret af hovedrouteren på netværket.

7.

Sluk for DNS-serveren, hvis den er aktiveret. Denne funktion overtages af hovedrouteren eller af den internetudbyder, der leverer internetforbindelsen til din placering.

8.

Deaktiver en firewall, eller den er indbygget i routeren . Normalt kan dette gøres i u0026 # x201C; Sikkerhed u0026 # x201D; afsnit, og det kan kræve, at du ændrer flere indstillinger afhængigt af routerens fabrikat og model.

9.

Fjern eventuelle poster, der er placeret i u0026 # x201C; Port videresending u0026 # x201D; afsnit. På nogle routere kan dette blive omtalt som u0026 # x201C; Programmer og spil, u0026 # x201D; og det gør det muligt for bestemte programmer at have mindre begrænset adgang til internettet.

10.

Indstil driftsfunktionsskiften til u0026 # x201C; Gateway u0026 # x201D; eller u0026 # x201C; Switch u0026 # x201D; hvis en sådan indstilling er tilgængelig. Hvis routeren er en trådløs router og har de relevante indstillinger, skal du også deaktivere den trådløse adgang eller indstille den til kun at fungere som et adgangspunkt.

11.

Gem indstillingerne som det er nødvendigt på hver side, og genstart routeren. Efter at routerstøvlerne har sikkerhedskopieres, skal ændringerne gøre det muligt at handle mere eller mindre som en simpel repeater. Nu skal du bare flytte routeren til sin nye placering midt i det lange kabelløb, tilslut alle ledninger og tænde det.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har adgang til routeren med standardadgangskoden, eller endog den, du oprettede, vil de fleste routere have en lille knap, der vil gendanne enheden til standardindstillingerne.
  • Hver router er forskellig , så ejerens manual ofte vil være afgørende for at finde de specifikke indstillinger, du skal ændre.
  • Når en computer skal placeres mere end 300 meter fra det nærmeste Ethernet-adgangspunkt, skal en enhed, der er kendt som en repeater, bruges til at opretholde et signal, der er stærkt nok til at aktivere netværkskommunikation. Mens du kan gå og købe en repeater for at sikre, at signalstyrken holdes på et passende niveau, kan du allerede have en billig router i din samling af ekstra netværksdele, som også kan tjene som en repeater. Ved at følge nedenstående trin lærer du, hvordan du bruger en router som en repeater på dit netværk.