Sådan bruges VoIP med en software-baseret telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Download software

1.

Kontakt din VoIP-udbyder for at lære om de forskellige softwareudbydere.

2.

Download VoIP-software fra udbydere som callwave of Fonality. Udbydere som Fonality giver funktioner rettet mod forretning med sit telefonsystem, som holder medarbejderne altid online og i kontakt. Udbydere som Callwave imødekommer private borgere med sit system, der forbinder hjemmetelefon, faxmaskine og pc sammen. Kend de funktioner, du har brug for, før du downloader.

3.

Sørg for, at softwaren ikke er truet af din computer. Se, om din software anbefales af beslutningstagere af operativsystemet eller din VoIP-udbyder.

4.

Download den ønskede software og gem softwaren til dit skrivebord for at få nem adgang.

Lav en Telefonopkald

1.

Klik på dit softwareikon for at starte dit program. Sørg for at dit headset, mikrofon eller højttalere er tilsluttet på dette tidspunkt.

2.

Indtast nummeret fra din computerskærm ved at klikke på de ønskede numre med musen. Programmet giver den grundlæggende grænseflade til en telefon på skærmen, som du kan bruge. Dette er ikke anderledes end opkald på enhver anden telefon, bortset fra at du bruger en mus.

3.

Tal når opkaldet er besvaret. Du ved dette, når du hører stemmen til den person, du forsøger at kontakte, ligesom i et almindeligt telefonopkald.

4.

Afslut opkaldet ved at klikke på passende knap på computerskærmen. Det er normalt en rød gengivelse af en telefonmodtager eller en telefonmodtager med en linje trukket selvom den.

Tips og advarsler

  • Du vil
  • Klik på skærmen for at udføre alle de opgaver, du kan gøre på en almindelig telefon, som f.eks. opkald venter eller opkald hold.
  • Du kan ikke tale med den person, du kontakter uden headset, mikrofon eller højttalere.
  • Dagens teknologi betyder, at du ikke engang skal ringe til en telefon for at foretage et opkald. Der findes forskellige former for software, som du kan downloade, så du kan bruge din computer som din telefon ved hjælp af din VoIP-forbindelse.