Sådan bruges en router som en bro

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til router ved hjælp af et Ethernet-kabel. Kablet skal være tilsluttet en LAN-port, ikke porten mærket 'WAN' eller 'Internet'.

2.

Følg instruktionerne i routerens manual til log ind på routerens konfigurationsprogram. Dette gøres ved at indtaste routerns IP-adresse i adresselinjen i en webbrowser, efter 'http: //'. Routerens IP-adresse vil være noget som 192.168.0.1 eller 192.168.1.1. Indtast derefter adgangskoden og brugernavnet til routeren. Hvis det lykkes, åbnes hovedkonfigurationssiden for routeren i browservinduet. Der vil være et udvalg af links på denne side, der gør det muligt at tilpasse, hvordan routeren fungerer.

3.

Find siden, der giver dig mulighed for at indstille IP-adressen på router. Dette skal indstilles til noget andet end standardadressen, og det må ikke være det samme som enhver anden enhed på netværket.

4.

Find indstillingerne for DHCP og DNS-servere, der er indbygget i routeren. Begge severs skal være deaktiveret, da hovedrouteren på netværket nu har ansvaret for at tildele IP-adresser og oversætte netværksadresser.

5.

Deaktiver alle adgangskontrollerne og routerens firewall skal bruges som en bro. Hovedrouteren vil også udføre disse opgaver.

6.

Fjern alle posterne i 'Port forwarding' -delen af ​​routeren. Disse indstillinger er designet til at tillade visse applikationer lettere adgang til internettet på bestemte porte og er ikke længere nødvendige.

7.

Gem alle de indstillinger, du har ændret, og genstart routeren for ændringerne træder i kraft. Med alle routerfunktioner i enheden er deaktiveret, kan routeren nu fungere som en bro på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan få adgang til routeren ved hjælp af standardadgangskoden, og den nye adgangskode er ikke tilgængelig, det kan være nødvendigt at nulstille routeren til standardkonfigurationen. På de fleste routere vil der være en lille push-knap til dette specifikke formål. Når adgangskoden er nulstillet til standardværdien, anbefales det at ændre det med det samme for at gøre dit netværk mindre sårbart over for sikkerhedskompromiser.
  • En af de mange opgaver, som en typisk router kan udføre, er brodannelse eller tilslutning af to netværk til at fungere som en. Normalt udføres denne opgave i forbindelse med rutefunktionen, men i et netværk, der bruger en separat router, kan man konfigurere en ekstra router til kun at fungere som en bro. Vejledningen nedenfor viser dig, hvordan du bruger en router som en bro på dit netværk.