Sådan finder du IP-adressen til din pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til Kontrolpanel. Den nemmeste måde at gøre dette på er at klikke på genvejen i startmenuen. Der kan også være en genvej på kontrolpanelet på dit skrivebord, afhængigt af dine individuelle indstillinger.

2.

Vælg 'Netværk og Internet' fra den korte liste over generelle ikoner, der vises. Hvis du bruger 'Classic' -panelets visning, skal du dobbeltklikke på ikonet 'Internetindstillinger'.

3.

Start netværk og delingscenter. -stop shop for at overvåge din pcs internetforbindelser og netværksindstillinger.

4.

Klik på linket 'Vis status' i feltet 'Forbindelse'.

5.

Åbn vinduet 'Detaljer' ved at klikke på boksen under overskriften 'Generel' tilslutningsindstillinger. Se derefter efter din IP-adresse i listen over indstillinger, der vises.

Tips og advarsler

  • Ved at din IP-adresse kan ændre sig, hvis du med en trådløs router. Medmindre du har bedt routeren om at tildele en bestemt adresse til din pc, vil den give dig et nyt nummer hver gang du opretter forbindelse til netværket.
  • Du kan også finde din IP adresse ved at skrive 'ipconfig' i kommandoprompten. For at køre kommandoprompten skal du skrive 'kommando' i startmenuen og klikke på genvejen.
  • I tidligere versioner af Windows var det nemt at finde din pcs IP-adresse. Indtast blot en kort kommandolinje i feltet 'Kør', og den dukkede op sammen med computerens øvrige netværksoplysninger. At finde din IP-adresse i Vista er lige så let, og du behøver ikke bruge DOS eller andre kommandovinduer til at gøre det.