Sådan finder du MAC-adressen på din computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Kontrolpanel. Den nemmeste måde at gøre dette på er at klikke på genvejen i startmenuen. Der kan også være en genvej på kontrolpanelet på dit skrivebord, afhængigt af dine individuelle indstillinger.

2.

Vælg 'Netværk og internet' fra listen over generelle ikoner, der vises. Hvis du bruger 'Classic' -panelets visning, skal du dobbeltklikke på ikonet 'Internetindstillinger'.

3.

Start netværk og delingscenter. -stop shop for at overvåge din pcs internetforbindelser og netværksindstillinger.

4.

Klik på linket 'Vis status' i feltet 'Forbindelse'.

5.

Åbn vinduet 'Detaljer' ved at klikke på boksen under overskriften 'Generel' tilslutningsindstillinger. Så søg efter din MAC-adresse i listen over indstillinger, der vises.

Tips og advarsler

  • Du kan også finde din MAC-adresse ved at skrive 'ipconfig 'i kommandoprompten. For at køre kommandoprompten skal du skrive 'kommando' i startmenuen og klikke på genvejen.
  • MAC-adressen er også kendt som den 'fysiske adresse'.
  • Nogle trådløse routere kan genkende en computer ved hjælp af MAC-adressen og blokere den for at få adgang til netværket. Tjek din router s indstillinger for at se om dette er tilgængeligt.
  • I tidligere versioner af Windows var det nemt at finde din pcs MAC-adresse - skriv blot en kort kommandolinje i feltet 'Kør', og det kom sammen med computerens øvrige netværksoplysninger. At finde din MAC-adresse i Vista er lige så let, og du behøver ikke bruge DOS eller andre kommandovinduer til at gøre det.