Sådan hoster du din egen hjemmeside derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Først skal du kontrollere, at du ikke har noget af værdi på din gamle computer, fordi vi sletter det helt.

Når du har din gamle computer klar til at downloade en kopi af centos fra enten http://downloads.madtux.org/free\_downloads/free.php?product\_key=CentOS50x86\_64DVD til 64bit-computeren (jeg har ikke personligt brugt dette, men skal fungere lige det samme som 32bit-en) 32-bit download her http://downloads.madtux.org/free\_downloads/free.php?product\_key=CentOS50i386DVD (dette er hvad de fleste vil downloade, medmindre du har en temmelig ny computer.

Næste brænder billedet på en dvd, og hvis din computer ikke har dvd-brænder eller din gamle computer ikke har en dvd-læser, kan du downloade cd-versionerne herfra: http: //downloads.madtux.org/free\_downloads/free.php?product\_key=CentOS50i386CDSet

2.

Næst indsæt dvd'en eller den første cd i den gamle computer og peg bios'en for at starte fra det. Installer centos. Hvis du har brug for yderligere hjælp, så gør du dette ved at undersøge begyndelsen af ​​denne vejledning http://howtoforge.com/perfect\_setup\_centos5.0

3.

Få dig ha Jeg har startet i Centos for første gang, det er en god ide at installere opdateringerne (deres vil være et pop op i højre hjørne). Når du har gjort dette, er det tid til at installere alt, hvad du skal bruge til din webserver. Vi installerer kun den grundlæggende LAMP-server (Linux + Apache + MySQL + PHP / Perl).

4.

Først installerer vi Apache Web Server 2.0. Vi vil gøre dette i kommandoterminalen, fordi det er nemmere for en tutorial. For at åbne en terminal højreklik på skrivebordet og gå til terminal.

I vinduet kopi i denne tekst: yum installere httpd httpd-devel
og tryk enter, det skal begynde at downloade lidt men så vil du spørge dig om du vil downloade den større fil, og du skal trykke på 'y u0026 quot; og indtast derefter igen. Når terminalen vender tilbage til den normale hurtigkopiering og indsæt i:
/etc/init.d/httpd start
dette vil starte din webserver for første gang. (en grøn OK skal vises til højre)

5.

Næste installerer vi MySQL Database Server. Dette er ikke nødvendigt for alle hjemmesider, men det er bestemt noget, du måske har brug for, når du udvikler din hjemmeside.

Endnu en gang kopiere og indsætte i terminalen:
yum installer mysql mysql-server mysql -devel
vent igen for at bede dig om at trykke på y for at downloade hovedfilerne.

Når du vender tilbage til den normale prompte, skal du kopiere i:
/ etc / init. d / mysqld start
dette vil starte mysql

6.

Næste vil vi installere PHP scripting sprog.

I terminalen igen kopi og indsæt i:
yum installer php php-mysql php-fælles php-gd php-mbstring php-mcrypt php-devel php-xml
og tryk på Enter som altid og igen vente med at trykke på y og indtaste til download.

Når installationen er gennemført, skal du genstarte apache for at indlæse php'en du lige har installeret for at kopiere den:
/etc/init.d/httpd genstart
ind i terminalen.

Nu er din server kørende, men for at holde den kørende, hvis du genstarter computerens kopi i:
chkconfig httpd på
(tryk enter)
chkconfig mysqld on
(tryk enter)

7.

Nu er du alle indstillet på computeren, vi er nødt til at arbejde med internettet, når du opretter webhostserveren. For at teste om din server kører, skal du åbne firefox og skrive:
127.0.0.1
Du skal se en centos testside, hvis du ikke kigger tilbage til apache-instillationen, og se om du har installeret alt rigtigt.

Nu skal du konfigurere firewalls, så folk kan få adgang til din computer for at se din webside, så du skal gå til venstre og klikke på system og derefter administration og derefter firewall. Og sørg for at http og https klikkes. Næste skal vi videresende din router, så port 80 og 443 er froward til din webserver. Hvis du har brug for hjælp til at videresende havne, er der nogle gode vejledninger på denne hjemmeside.

Efter disse havne sendes dit websted (for denne vejledning, kun centos testsiden) synlig på internettet, men for at få adgang til det skal du indtaste din ip-adresse, fordi vi endnu ikke har oprettet et domænenavn, og du kan ikke få adgang til din egen hjemmeside fra internettet fordi du har den samme ip-adresse. Men hvis du går til et vennerhus og indtaster din ip-adresse (dette findes på din router's informationsside), skal du se websiden.

9.

Det næste trin er at forbinde ip-adressen til et domænenavn. Du skal muligvis betale for et domæne, men det er ikke så dyrt, jeg fik min til 8 dollars. Det eneste problem er, at hvis du er vært for en privat internetkonto, giver din internetudbyder dig typisk en dynamisk ip-adresse, hvilket betyder, at det ofte ændrer sig uden din meddelelse. For at modvirke dette har jeg tilmeldt mig en gratis konto på no-ip.com og download den linux-klient, der sender din nuværende ip-adresse til serveren hver 5. minut eller hvad du nogensinde vil have, og give dig et stabilt domænenavn som f.eks. yourwebsite.no-ip.com Så når som helst du skriver det ind i din adresselinje finder den din korrekte ip-adresse.

10.

Hvis du er heldig nok til at have en statisk ip-adresse peger simpelthen på dit domæne til din ip-adresse. Og du er færdig.

Tips og advarsler

  • For at begynde at bruge din webserver skal du prøve at uploade filer i mappen / var / www / html Hjemmappen til dit websted, hvis dit domæne
  • Hvis du vil teste om dit websted fungerer, men ikke har lyst til at gå til andres hus, prøv at bruge en proxyserver som youhide.com det skal vise, fordi det kommer fra en anden ip, der er din egen, når du får adgang til dit websted
  • Har du nogensinde ønsket at lave din egen hjemmeside, men virkelig ikke ønskede at betale en månedlig regning til et webhostingfirma? Har du en ekstra computer der ligger omkring at samle støv? Lær at konfigurere den gamle computer til en gratis web hosting server.