Sådan identificeres email phishing og andre svindel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Email phishers bliver mere af et problem.
u0026 quot; Phishing u0026 quot; er et begreb, der beskriver enhver e-mail, der er en bedragerisk kopi af et legitimt firma. Disse er normalt beregnet til at indsamle dine oplysninger til utrolige formål.

Den bedste måde at undgå disse svindel på er meget enkel:
Du må ikke klikke på et link i en email.

Hvis du bare skal gå til linket det blev sendt til dig, kopier linketeksten (som regel starter med http: //etc.etc) og indsæt det i et nyt browservindue. Dette vil fjerne de links, der leder dig et andet sted.

Hvis du modtager en email fra din bank, kreditkortselskab eller brugsregning, skal du bare gå direkte til websiden. Klik ikke på linket i emailen. Det er lige så nemt at logge ind på din bankwebsted, da det klikker på linket. Hvis du ikke kender hjemmesiden, skal du se bag på dit kreditkort eller se det op online. Google.com er en fantastisk måde at søge efter legitime forretningswebsteder.

2.

Identificere falske og phishing-websteder

Se på webadressen. (Dette er en tekstlinje, der udgør linket.) Du kan se, hvilket firma linket skal henvise til i teksten før '.com', '.org' eller '.allthingelse.' Du må ikke narre af prikker!

Eksempel på en falsk link:
http://disney.fakelink.com

Ovenstående falske link er IKKE fra Disney. Dette leder dig til fakelink.com, og Disney er bare en side inden for dette websted. Se efter prikker!

Legitim link:
http://webmail.aol.com

Bemærk, hvordan aol er tættest på .com? Hvilken tekst der er ved siden af. com er den aktuelle hjemmeside.

3.

E-mail-svindel

E-mail-svindel er lige så dystert som phishing. Alle ønsker at være den person, der netop arvede $1.000.000 fra en stor onkel, de aldrig vidste, hvis de kun sendte det til Western Union i 29.95. br />
Tommelfingerregel: Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sikkert!

Fælles svindel:

Drømmejobbet! Klik her for at Gør dataindtastning 3 timer om dagen, 2 dage om ugen og tjen 20.000 dollars om ugen! For godt at være sandt. I virkeligheden vil de bare have gebyret for dig at tilmelde dig deres jobbsøgemaskine. DON 'T CLICK!' />
Den hurtige cash scam ! Klik her for at overføre $100.000 fra en bank i Malaysia til din konto! Hold halvdelen! Det er selvfølgelig en svindel at få dine kontooplysninger og rense dig ud. DON 'T CLICK!

Spørgsmål fra et ebay-medlem!' Jeg så dit produkt. Har du mere til salg? 'Bare vag nok til at det kan være sandt. DON' T CLICK! Gå direkte til Ebay.com og log ind for at se dine ebay meddelelser. Du kan altid rapportere disse e-mails til Ebay.

4.

Stadig ikke sikker på en e-mail eller et websted?

Gå til snopes.com og skriv ind nogle tekst fra emailen. Snopes.com er en stor ressource til udflugt af svindlere, spammere og hoaxere.

Tips og advarsler

  • Kontroller altid webadressen for et link. Gennemgå trin 2 for mere information.
  • Hvis snopes ikke har oplysninger om din tvivlsomme e-mail eller webside, kan du prøve google. Svindlere er derude!
  • Ring for hjælp! Hvis du stadig ikke er sikker på webstedet, du besøger, skal du kigge efter et kundeservice telefonnummer og bede om legitimationsoplysninger. Google telefonnummeret til krydshenvisning.
  • Del dine oplysninger! Videresend bedrageriske e-mails til scams@fraudwatchinternational.com, og du kan hjælpe med med at bringe svindlere op.
  • Giv ALDRIG nogen din konto eller registreringsoplysninger. Svindlere er også uhyre i instant messaging-programmer. Hold dig selv med viden, og du kan ikke få scammed.
  • Log aldrig ind på nogen konto via e-mail. Login kan se officielle ... odds er, at det er en fidus.
  • li> Klik ALDRIG på et link for at gå til din login side. I stedet skal du gå direkte til hjemmesiden. Er det ikke sikkert, om den e-mail er fra Paypal eller en e-mail-scammer? Er du en uinformeret anden fætter til en velhavende landejeren? Her kan du sortere skinke fra spam.