Sådan importeres PLC data til Excel ved hjælp af RSLinx software af DDE

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at PLC og computeren er tilsluttet til Ethernet. Aktivér DDE-kommunikation i computeren. Du skal blot gå til Kontrolpanel> Administrationsværktøjer u0026 gt; Tjenester og aktivere Network DDE og Network DDE DSDM

2.

Åbn RSLinx og konfigurere driverne, så PLC'en kan ses online. For at gøre dette skal du i RSLinx klikke på Kommunikation> Konfigurere drivere> Ethernet-enheder. Indtast derefter IP-adressen til PLC'en.

3.

Inden du fortsætter, skal du kontrollere, at PLC'en er online. For at gøre dette, gå til Communications u0026 gt; RSWho. Hvis du går online, skal du gå til næste trin.

4.

For folk kommunikerer, har de brug for et emne at tale om. Derfor skal du konfigurere et emne i RSLinx. For at gøre dette skal du gå til DDE / OPC u0026 gt; Emnekonfiguration .... Klik på Ny og giv det et navn. Tilknyt derefter dette emne med PLC'en ved at klikke på PLC-navnet på fanen Datakilde i samme vindue og klik derefter på Anvend.

5.

Vi er nu klar til at starte en DDE meddelelse. Vi skal starte MS Excel og fortælle det, hvad emnet er, og vi er indstillet. Dette kan gøres på to måder; Brug af et DDE-link og brug af makroer.

6.

Brug af DDE Link.

7.

Brug af makroer RS Linx Online reference):

Læsning af data fra en PLC via DDE kræver en makro som følgende. Denne makro forudsætter, at et regneark er oprettet og gemt som RSLINXXL.XLS. Dette er destinationen for de data, der skal læses af makroen. Denne rutine læser et ord:
Sub Word\_Read ()
'open dde link: testol = DDE emne
RSIchan = DDEInitiate (' RSLinx ',' testol ')
' hent data og gem i datavariabel
data = DDERequest (RSIchan, 'N7: 30')
'Indsæt data i det valgte område
Område (' [RSLINXXL.XLS] DDE\_Sheet! C7 ' ;). Værdi = data
'close dde link
DDETerminate (RSIchan)
End Sub

8.

Hurray !! Nu er vi færdige! Brug de importerede data som ønsket.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil bruge makroer i Excel, skal du aktivere dem og nogle gange nødt til at indstille sikkerhedsniveau til lav.
  • RS Linx Online-referencen er en stor ressource til fejlfinding og korrektion af fejl.
  • For industrielle ingeniører er der nogle gange behov for at importere procesdata til en computer til manipulation. Dataene i PLC-genopførerne kan importeres til Excel ved hjælp af Dynamic Data Exchange (DDE). DDE kan bruges til at udveksle data mellem to programmer i en server-klient indstilling. Programmet, der har dataene, er serveren, og programmet, der køber dataene, er klienten.