Sådan installeres et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

PLACER EN ROUTER - Der er masser af trådløse routere at vælge imellem. Afhængigt af hvor stort dit hus eller kontor er du muligvis nødt til at købe flere routere. Den nuværende standard i trådløs teknologi er kendt som Wireless G. Den er bedømt til en maksimal hastighed på 54 Mbps med et radiusområde på ca. 75 '. Dette er bedst egnet til mindre boliger eller kontorer. Andre typer omfatter trådløse A, B og N og alt varierer i båndbredde og rækkevidde. Gør noget mere forskning og find ud af, hvad der passer til dine behov.

Vælg et trådløst netværkskort - Hvis du opretter en trådløst netværk sørg for at få trådløse netværkskort til hvert skrivebord, ellers er der ingen måde for dig at oprette forbindelse til internettet. De fleste bærbare computere har trådløse netværkskort indbygget, skal du kontrollere din bærbare manual for at sikre dig.

3.

PLUG I RUTEREN - Når du har valgt en trådløs router, der passer til dine behov i strømforsyningen og tilslut den til din primære computer. Hvis du allerede har en kablet router, skal du gå ud og tage den ud og kaste den til side. Tilslut alle kablerne fra modemet til din trådløse router, indtil du ser grønne blinkende lys på både modem og router. Dette signaliserer at den trådløse router henter og internet signal.

4.

Sæt op på routeren - Tænd computeren direkte tilsluttet den trådløse router. De fleste routere leveres med software diske, der omfatter drivere, der er nødvendige for at de skal arbejde. Gå videre og installer den nødvendige software og genstart din computer. Når du har genstartet, skal du åbne din internetbrowser og skrive http://192.168.1.1 i adresselinjen. Et vindue vil dukke op og bede om et brugernavn og en adgangskode. Du behøver ikke indtaste et brugernavn, skal du blot indtaste admin som adgangskode. Dette kan muligvis ikke virke for nogle trådløse routere, se din manual for yderligere instruktioner. Giv din router et unikt navn og oprettet trådløs sikkerhed med det samme. Du vil ikke have folk, der bruger din båndbredde. Vælg WPA2Personal for sikkerhedstilstand og opret en adgangskode. Del kun denne adgangskode med andre, du vil give internetadgang til.

5.

Gem dine indstillinger, sluk for computeren. Afbryd alle Ethernet-kabler, der er sluttet til din computer, og tillykke med at du netop har konfigureret dit trådløse netværk! Nu kan du få adgang til internettet fra hvor som helst i dit hus eller kontor!

Trådløse netværk er den nemmeste måde at oprette forbindelse til internettet i hjemmet eller kontoret. Den største fordel skyldes, at du ikke behøver at være direkte forbundet via kabel, hvilket giver laptopbrugere ny frihed til at bruge deres computere næsten overalt. Her er fem nemme trin til at få dit trådløse netværk til at køre.