Sådan konfigureres en router til at bruge DHCP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din internetbrowser. Log ind på routeren. Hver router har en fabriksindstillet IP-adresse, der er tildelt den. Det har også et loginnavn og et password, der er forbundet med det. Disse er begge anført i manualen, der fulgte med din router, og hvis du har mistet det, kan du finde disse oplysninger på producentens hjemmeside.

2.

Se efter DHCP-opgaven på routerens første side. Dette er den sædvanlige placering af kontakten, der vil aktivere eller deaktivere routerens DHCP-evne. Klik på radioknappen, der gør det muligt for routeren at fungere som system DHCP.

3.

Kontroller indstillingerne for DHCP-serveren på siden. Udvalget af IP-adresser, der vil blive tildelt til klientcomputere, er angivet, ligesom det maksimale antal brugere, der kan håndteres. Som det kan forventes, konfigurerer nogle producenter deres kontrolsoftware lidt anderledes, og du må muligvis jage gennem softwaren for at finde, hvor kontakten skal dreje DHCP på.

DHCP er en funktion af en computer eller en router, der tildeler en IP-adresse til tilsluttede computere. Hver computer er tildelt en unik adresse svarende til huse på en gade. Når information er nødvendig fra eller sendes til en computer, der er hjemmehørende i et netværk, bruges IP-adressen til at differentiere de forskellige computere. Find ud af, hvordan du indstiller din router til at være et DHCP til dit system.