Sådan netværk med en bredbåndsrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut flere computere til bredbåndsrouteren via Ethernet-porte. En bredbåndsrouter forbinder op til fire computere i det samme netværk, men muligheden for at tilføje eksterne kontakter øger dette nummer.

2.

Del en internetforbindelse. Ved at tilslutte dit internetkabel til en bredbåndsrouter benytter andre computere den samme forbindelse inden for netværket. Udfør flere opgaver på flere computere uden flere internetregninger eller vent på linje.

3.

Sikre dit netværk. En bredbåndsrouter fungerer som en hardware firewall, der holder computere sikre mod angreb og uautoriseret invasion af delte mapper.

4.

Tilføj en printer. Nogle bredbånds routere har en parallel eller USB-port, der tillader direkte forbindelse til en printer i stedet for via en computer. Dette forenkler brug og tilgængelighed, da computeropsætning kræver, at værtscomputeren er tændt under brug af printeren, og der kræves ofte adgangskoder.

5.

Konfigurer et trådløst netværk. Mange bredbåndsroutere har trådløse funktioner, der gør væk fra behovet for besværlige kabler. Et trådløst signal muliggør brug af andre computere og bærbare computere op til 100 meter fra routeren.

Tips og advarsler

  • Når du tilslutter en printer direkte til bredbåndet router, skal du være sikker på, at forbindelsestypen er den samme.
  • Indkøbsudstyr fremstillet af samme producent forenkler shopping og installation, når du opretter et trådløst netværk. Mange producenter tilbyder bundter, hvilket forenkler processen endnu mere.
  • En bredbåndsrouter forbedrer dit netværk ved at være nemt at bruge, og det indeholder forbedrede funktioner. Det giver sikkerhed for netværket, fungerer som en DHCP-server og gør det muligt for op til fire computere at bruge samme bredbåndsforbindelse samtidig. Filer og udstyr, som f.eks. Printere, bliver tilgængelige fra alle netværkscomputere.