Sådan oprettes et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en trådløs router. Det er bedst at købe produkter fremstillet af samme producent.

2.

Tilslut internetkabel direkte til routeren, og tilslut derefter routeren midlertidigt til den computer, du bruger mest , ved hjælp af Ethernet-kablet, der følger med routeren. Fjern dette kabel, når du har etableret trådløs kommunikation.

3.

Installer routersoftwaren på denne hovedcomputer. Routere leveres typisk med deres egen software, der hjælper med hurtig og nem opsætning og konfiguration. Mange computere indeholder også deres egen netværksopsætningsguide for at holde tingene simple.

4.

Tilføj USB og kortbaserede adaptere til alle computere, der har brug for en. Producenter omfatter installationsvejledninger og software med hver enhed, der giver enkel og systematisk hjælp. Mange bærbare computere har forudinstallerede trådløse funktioner, så du kan springe over dette trin.

5.

Aktiver fil og printerdeling. Specifikke mapper er oprettet til fildeling og skal indeholde dokumenter, som du ønsker at dele. Du skal også konfigurere computerens sikkerhed før computere og enheder kan kommunikere med hinanden.

Tips og advarsler

  • Brug af adaptere og routere lavet af samme firma forenkler netværksopsætningen.
  • Et trådløst netværk gør det ikke kun for virksomhederne at udnytte ressourcerne mere effektivt, men også for familier. Ved at oprette et trådløst netværk bliver besværlige kabler unødvendige. Mens mor er på hendes hjemmekontor computer, kan børnene nemt oprette forbindelse til internettet fra alrummet. At dele filer mellem computere og sende et dokument til en printer i et andet rum bliver lige så nemt som et klik med en mus.