Sådan opsættes en statisk IP-adresse (Win XP)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Først skal du tage ned nogle IP-oplysninger, så hvis du ikke har noget at skrive med åbent notesblok.

Klik på Start Menuen vælges derefter Kør. Et vindue som denne skal vises. I dette vindue skriver du 'kommando' og tryk på enter.

2.

Der skal vises en sort DOS-skærm. Skriv 'ipconfig / all' i DOS prompt og tryk enter. Alle dine IP-oplysninger skal generere. Dette er en nyttig kommando for at vide, om du nogensinde skal finde din IP-adresse eller andre oplysninger om din internetforbindelse.

Sørg for at skrive din IP-adresse, subnetmaske, standard gateway og begge DNS servere. Når du er færdig, skriv 'exit' og tryk enter for at afslutte DOS-vinduet.
(Bemærk: Hvis begge DNS-serveradresser er de samme, er de kun proxy-numre, der bruges af din router, og du skal enten logge på din router status side eller ringe til din internetudbyder og spørg efter dine DNS- eller navneserveradresser.)

3.

Klik nu på 'Start u0026 quot; og åbne 'Kontrolpanel.' Vælg u0026 quot; Netværksforbindelser u0026 quot; og højreklik på den forbindelse, du bruger, og vælg 'Egenskaber.'

4.

Et vindue som denne skal vises. Vælg u0026 quot; Internet Protocol (TCP / IP) u0026 quot; og klik på Egenskaber.

5.

Et vindue som det billedet vil dukke op. 'Få en IP-adresse automatisk,' bør vælges. Hvis det ikke er så tillykke med, har du allerede en statisk IP.
Vælg u0026 quot; Brug følgende IP-adresse. u0026 Quot; Indtast følgende:

IP-adresse - Indtast IP adresse du skrev ned, men skift det sidste ciffer til et tal mellem 1 og 255. Hvis din IP-adresse f.eks. er '192.168.1.1', skal du indtaste '192.168.1.11' eller '192.168.1.101'

6.

Næste klik u0026 quot; Brug følgende DNS-serveradresser u0026 quot; , og tilføj de DNS-servere, du kopierede eller fundet i dine routerindstillinger.

Når du har indtastet alle oplysningerne, skal din skærm se noget som billedet til venstre.

7.

Sørg nu for at du kan oprette forbindelse til internettet og tillykke med! Du har nu en statisk IP-adresse!
Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, er det mest almindelige problem DNS-serverne. Sørg for, at DNS-serverne er korrekte. Hvis du ikke kan finde dine routerindstillinger, skal du bare ringe til din internetudbyder, og de skal kunne give du dine DNS- eller navneservere.

Tips og advarsler

  • Hvis du stadig ikke kan tilslutte, skal du bare gå tilbage til dit TCP / IP-egenskabsvindue 5) og vælg 'Hent automatisk en IP-adresse' og 'Hent DNS-serveradresse automatisk' for at vende tilbage til dine oprindelige indstillinger.
  • Denne vejledning viser brugeren, hvordan man opretter en statisk IP-adresse i Windows XP.

    Som standard tildeler de fleste bredbåndsinternetudbydere automatisk din computer en ny IP-adresse, hver gang den starter op. Dette kaldes en dynamisk IP-adresse.

    En statisk IP-adresse tildeler en permanent IP til din computer. Dette er nyttigt, hvis du vil være vært for en hjemmeside, få adgang til din computer fjernt eller køre nogen form for server.