Sådan tester du din computersikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du har en firewall, hardware, software eller begge, skal du sørge for at den er aktiveret.

2.

Find en computer sikkerhed test site. Jeg bruger ShieldsUP! fra grc.com og QuickTest fra PCFlank.com. Kør testen og gennemgå resultaterne.

3.

De første resultater, der skal gennemgås, er havneafskærmning eller stealthing. Denne test viser, om portene (forskellige døre) til din computers adresse er synlige fra internettet. Når de er skjulte, forhindrer din computer at blive 'fundet' af en computer eller person, der ønsker at tage kontrol over det. < br /> Hvis der er porte, der ikke er skjulte, men skal være i overensstemmelse med testværktøjet, henvises der til dokumentationen for hardware firewall (normalt en del af en router) eller software firewall. Se efter afsnittet om portregler.
Tilføj regler for at skjule de porte, der skal være, men det er ikke.

4.

Test dine nye regler med sikkerhedstestværktøjet for at sikre, at reglerne fungerede korrekt og skjulte portene. Test også for at sikre, at din internetforbindelse stadig fungerer korrekt.

5.

En anden testkørsel med disse værktøjer er at forsøge at få oplysninger om din browser (f.eks. Internet Explorer eller FireFox). Hvis testresultaterne viser, at du har et problem, skal du læse dokumentationen for din software firewall. Se efter oplysninger om privatlivets fred.
Tilføj eller modificer reglerne for at skjule dine browseroplysninger.

6.

Igen skal du omprøve dine nye regler på plads for at sikre, at de fungerer korrekt og gemmer dine browseroplysninger. Sørg også for at du stadig kan gennemse korrekt.

7.

Følg bare lidt mere sikker, når du surfer på internettet.

Tips og Advarsler

  • Gem firewall indstillinger, før du foretager ændringer, bare hvis du virkelig ødelægger ændringerne.
  • Tilføj kun og test en regel ad gangen. Det vil gøre det lettere at fastsætte problemer.
  • Hvis du kæmper med en regel, skal du bruge en søgemaskine til at søge hjælp.
  • Hold din software opdateret. Mange virksomheder frigiver vigtige sikkerhedsrettelser til deres software.
  • Test altid firewallændringer grundigt, inden du er færdig.
  • Internetsikkerhed er ekstremt vigtig. Du skal have en hardware firewall indbygget i din router, en software firewall, der kører på din computer, og anti-virus / anti-malware kører til enhver tid.
  • Sikkerhedsproblemer, herunder vira, nægtelse af tjenesteangreb og spyware / malware, har lavet firewalls (både software og hardware) en afgørende del af at have en internetforbindelse i dag. Uden at teste det, hvordan ved du, at din firewall gør sit job? Vi vil se på, hvordan du tester din firewall.