Sådan tilsluttes en projektor til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lær de forskellige typer videoudgange, som din bærbare computer muligvis ikke kan understøtte. De tre mest almindelige typer af videoutgange, der anvendes med overheadprojektorer, er Video Graphics Array (VGA), Separeret Video (S-Video) og High Definition Multimedia Interface (HDMI). Du skal sørge for, at din bærbare computer har den korrekte udgang svarende til en indgang på projektoren, du vil bruge.

2.

Væg styrken og svaghederne i hver type videoindgang og produktion. VGA-projektorer er den mest almindelige type, ja det er sandsynligt, at enhver projektor i den nuværende brug vil have en VGA-indgang. Imidlertid tilbyder VGA video den laveste opløsning af disse tre typer. S-Video tilbyder en højere opløsning end VGA, men er tilbøjelig til at skærmflimre, især når du forbinder din laptop til en strømforsyning, mens du præsenterer, i stedet for at slukke for batteriet. HDMI tilbyder den højeste billedkvalitet af de tre, og understøtter også lyddataoverførsel. Men ved, at HDMI-udstyrede bærbare computere og projektorer er dyrere end dem, der bruger de andre videooverførselsformater.

3.

Vælg en standard for dataoverførsel, der passer bedst til din pris rækkevidde og behov. VGA er altid det sikreste væddemål, men hvis du køber en ny bærbar computer, så prøv at finde en inden for dit budget med en HDMI-udgang, da det giver den bedste kvalitet og giver dig mulighed for at sende lyd uden brug af eksternt udstyr . S-Video-indgange findes på næsten alle LCD- og Plasma-tv'er, hvilket betyder, at hvis du giver din præsentation tilsluttet et fjernsyn snarere end en projektor, er det også en levedygtig mulighed.

4.

Sørg for, at du ved, hvordan du fortæller din computer, at du genkender, at du vil bruge en projektor som en sekundær videoudgangsenhed. På Windows-baserede bærbare computere indebærer dette normalt at trykke på 'Funktion' (eller 'Fn') tasten efterfulgt af en af ​​de nummererede 'F' knapper øverst på tastaturet. I de fleste tilfælde vil der være en grafik af, hvad der ligner en tv-skærm på den korrekte 'F' nøgle (fx 'F4'), men hvis du ikke er sikker på at læse den vejledning, der fulgte med din specifikke model.

5.

Tilslut dit videokabel til din projektor og din Windows laptop, tænd projektoren og tryk på den rigtige funktionstast. Hvis du har et solidt videokort, skal du trykke på samme tast kombination en anden gang giver dig mulighed for at se din computers skærmen både på selve computeren og som et projiceret billede samtidigt.

6.

Tilslutning af en Macintosh-bærbar computer til en overhead projektoren kan være lidt vanskeligere. Du skal bruge en særlig adapter til at forbinde til en projektor ved hjælp af VGA, såvel som standard VGA-kablet. Dette kaldes en DVI-VGA-adapter, og er tilgængelig både fra Apple og andre elektronikleverandører. Tilslut adapteren til DVI-porten på din Macintosh-bærbar computer, og tilslut derefter VGA-kablet til projektoren og adapteren. Tænd for projektoren, og tryk derefter og hold tasten 'F7' på din Mac. Du vil være i gang på få sekunder.

7.

Prøv et tørt løb af din præsentation ved hjælp af din egen bærbare computer og den samme projektor du vil bruge, hvis det er muligt. Det lønner sig at være forberedt, og dit publikum vil kunne fortælle, om du fumler rundt for de rigtige funktionstaster på den dag du præsenterer. Din tillid vil hjælpe dig med at starte din præsentation med et bang, og det vil vise.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at din PowerPoint eller anden mediepræsentation er optimeret til den maksimale opløsning, din projektor understøtter. Det sidste du vil have, er, at dine kanter kan klippes på grund af manglende skærmplads! Generelt er en sikker bet at gå ikke højere end 1024x768, medmindre du er sikker på, at projektoren du bruger, understøtter højere skærmopløsninger.
  • Undersøg dine bærbare pc'ers udgange og projektorens input. Det er nemt at vælge det forkerte videooverførselskabel, så du får det i kulden, når det kommer tid til at præsentere. Vær sikker på at bringe din computer med dig, når du går til en elektronikforhandler for at købe dit kabel. Du kan se gennem pakken, hvis dine stik forbinder.
  • Medmindre du bruger et HDMI-kabel, og der er lydsupport indbygget i mediesystemet, som du vil bruge til at præsentere, skal du ikke glemme at bringe nogle computerhøjttalere, hvis der er lyd, der ledsager din præsentation. Ingen kan høre din bærbare computers lille højttalere!
  • Tilslutning af en bærbar computer til en overhead projektor er en forholdsvis enkel proces. Når det er sagt, kan det være en katastrofe at arbejde hårdt på en præsentation, det være sig et skole- eller arbejdsmiljø, kun for at dukke op og finde dig uforberedt. Tag dig tid til at lære om de forskellige måder, som din bærbare computer kan oprette forbindelse til en overhead projektor, og hvordan du kan udføre denne nemme opgave, og du kan indtaste din præsentation med poise og selvtillid.