Sådan ved du, om din computer er blevet kompromitteret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se på dit antivirusikon for at sikre, at det ikke er blevet deaktiveret. Det vil have en 'X' gennem det, hvis det er blevet lukket. Tryk på knappen 'opdatering' og sørg for, at programmet kan acceptere opdateringer.

2.

Hold øje med om lyset på harddisken blinker konstant, selvom du ikke bruger din computer.

3.

Overvej om din computer er langsom eller ikke-lydhør.

4.

Kontroller, om det er s kører programmer, som du ikke kender til.

5.

Se efter et vindue på skærmen, der gør dig opmærksom på, at din computer er gået tom for diskplads uventet. Et andet tegn på et kompromis computer kan ikke køre et program på grund af ikke at have nok hukommelse.

6.

Vær forsigtig, hvis du indtaster din adgangskode korrekt, og den bliver afvist.

p> 7.

Vær opmærksom på følgende symptomer, hvis du har en virksomhed: En e-mail springer tilbage, du kan ikke modtage e-mail eller trafik til dit websted eller medarbejderes adgangskoder virker ikke. Yderligere symptomer omfatter klager fra brugere om netværkets langsomme respons eller nye processer, der kører på netserveren.

Tips og advarsler

  • Hackere installerer ofte nøgle-logging software til at få dine adgangskoder, og derfor ændre adgangskoder efter en hændelse.
  • Kontakt din virksomheds helpdesk for at få hjælp til at spore ned ændringer foretaget af hackeren.
  • En kompromitteret computer er en, der er blevet hacket af en cracker, som er en person, der bryder ind i computersystemer med ondsindede hensigter. Nogle kan gøre dette for at sende massemails. Andre kan kompromittere en computer til at stjæle personlige oplysninger. nogle få spor, der kan indikere din computer er blevet kompromitteret.