Sådan aktiveres porte på en Cisco-switch eksternt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din browser, f.eks. Internet Explorer. For at oprette forbindelse til din Cisco-switch ved hjælp af en GUI-grænseflade, skal du finde IP-adressen eller DNS-navnet på den switch, du aktiverer porten på.

2.

Tast IP-adressen eller DNS-navnet på kontakten til en sikker browser ved hjælp af 'https: //'. 'S' angiver, at det er et sikkert websted.

3.

Se efter, at login-skærmen vises. For at få adgang til Cisco-switchen skal du indtaste brugernavnet og adgangskoden korrekt.

4.

Bestem hvilken Ethernet-switchport i Cisco-switchen du skal aktivere. Dette afhænger af hvilken port computeren eller den bærbare computer er tilsluttet. Klik på 'Vis grænsefladestatus' eller 'Portkonfiguration' for at se, hvordan kontakten er konfigureret.

5.

Vælg den port, der er tilsluttet den computer, du vil aktivere. Klik på 'Aktiver' og gem dine ændringer, før du afbryder kontakten. Vælg muligheden for at gemme dine ændringer, inden du forlader programmet.

Tips og advarsler

  • Undlad at afslutte eller lukke ud af din browser, før du gemmer ændringerne din Cisco-switch.
  • En netværksafbryder som en Cisco-switch er en enhed, der forbinder flere netværkssegmenter. Cisco-switche forbinder alle noder eller computere på netværket med en central placering ved hjælp af porte. Hver knude identificeret på netværket bruger en hardwareadresse kaldet MAC-adressen. Afbryderen anvender og analyserer denne hardware eller MAC-adresse for at bestemme, hvor de skal sende dataene direkte.