Sådan bruges en router som en switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find brugervejledningen til din router eller få en fra producentens hjemmeside. Nogensteds i brugervejledningen finder du oplysninger om, hvordan du logger ind på din router s Web

2.

Slut computeren til routeren ved hjælp af et standard Ethernet-kabel, selvom routeren indeholder trådløs adgang, fordi konfigurationsændringer kan påvirke det trådløse signal.

3. Indtast routerens IP-adresse, som regel noget, der ligner 192.168.0.1 eller 192.168.1.1, i adressefeltet i din webbrowser, lige efter standard ' http: // '.

4. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din router. Som standard bruger mange routere' admin 'til både brugernavn og adgangskode. En webside, der viser routerens status, vises, hvis routeren er korrekt forbundet, og loginet var vellykket.

5.

Indstil routerens IP-adresse til en adresse det vil ikke være i konflikt med hovedrouteren på netværket. For eksempel, hvis t han hovedrouter er 192.168.0.1, prøv at indstille den, der skal bruges som en switch til 192.168.0.2. Dette kan være på statussiden eller administrationssiden, selv om det vil variere fra router til router.

6.

Sluk for DHCP-serveren. Denne server tillader routeren at tildele IP-adresser til de computere, der er tilsluttet den. Fordi routeren bliver brugt som en switch, behøver den ikke længere at udføre denne funktion, og hovedrouteren på netværket overtager denne opgave.

7.

Find den indstillinger for DNS-serveren. Denne server skal også være slukket. Det bruges til at oversætte IP-adresser til de mere velkendte 'www' -adresser, der bruges til at gå til en webside. Igen behøver en switch ikke at udføre denne funktion.

8.

Deaktiver eventuelle firewallindstillinger, som routeren måtte have. Dette kan kræve, at flere indstillinger afbrydes, afhængigt af den pågældende router.

9.

Skift tilstanden på din router til gateway eller skift, hvis din router har en 'Driftstilstand' indstilling . Nogle routere vil; nogle vil ikke.

10.

Fjern eventuelle indlæsningsposter, der kan have været brugt til spil, peer-to-peer-software eller andre applikationer.

11.

Konfigurer den trådløse del af din router til at fungere som et adgangspunkt, hvis denne indstilling er tilgængelig.

12.

Gem alle ændringerne og genstart routeren for at afslutte processen. Nu, hvor routerens ekstra funktioner er slukket, vil det opføre sig mere som en switch på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Indstillingerne nævnt her kan findes på forskellige steder på forskellige routere. Har ejerens manual til routeren til rådighed for reference.
  • Forlad ikke adgangskoden til routers standardadgangskode. Mens du er i konfigurationsprogrammet, er det en god idé at tildele en ny. Hvis din router er af den trådløse variant, skal du også ændre standard SSID eller netværksnavn og aktivere trådløs sikkerhed. Disse ændringer vil gøre det sværere for en person med falske hensigter at få adgang til dit netværk.
  • Pas på, når du tildeler en IP-adresse til routeren. Hvis det er det samme som en anden enhed på netværket, kan det få nettet til at fungere ukorrekt eller ophøre med at fungere.
  • Mange små office routere er faktisk en kombination af forskellige netværksenheder i en lille pakke, som giver dem mulighed for at blive brugt til andre formål, når routingskapaciteten ikke er ønsket eller nødvendig. Følgende instruktioner viser dig, hvordan du bruger en router som en switch på dit lokale netværk.