Sådan bruges netværkscomputere ved hjælp af et nav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

At oprette et netværk ved hjælp af et hub uden internetadgang (Sørg for, at alle computere er slukket)
Tag den ene ende af strømadapteren og sæt den i stikkontakten på huben og den anden ende til stikkontakten.

2.

Tænd for dine computere.
Tag den ene ende af et straight-through netværkskabel og sæt det i en af de nummererede porte på navet. Tag den anden ende og sæt den i computerens netværksstik. Hvis du gjorde det rigtigt, skulle grønne lys komme på. Gentag trin ovenfor for de resterende computere.

3.

For at oprette et netværk ved hjælp af et nav med router til internetadgang (Sørg for, at alle computere er slukket)
Tag den ene ende af netadapteren og sæt den i stikkontakten på navet og den anden ende til stikkontakten .

Tag den ene ende af et straight-through netværkskabel og sæt den i huben i uplink-porten. Tag den anden ende og kablet og sæt den i uplink-port på routeren. Hvis den kun har en port, skal du bruge LAN-porten og sætte kontakten til crossover placeret på bagsiden af ​​routeren.

5.

Tænd din computere.
Tag den ene ende af et straight-through netværkskabel og sæt det i en af ​​de nummererede porte på navet (undtagen uplink-porten). Tag den anden ende og sæt den i netværksstikket på computeren. Hvis du gjorde det rigtigt, skulle grønne lys komme på som yo Du tilslutter hver computer.

6.

Gentag ovenstående trin for de resterende computere.
Sådan konfigurerer du Windows til den kablede forbindelse
Sørg for, at alt er tilsluttet og tændt. Klik på Start, Alle programmer, Tilbehør, Kommunikation, og klik derefter på Network
Setup Wizard. Netværksopsætningsguiden åbnes.

7.

Klik på næste og vælg en forbindelsesmetode
Hvis du får en anden meddelelse end 'vælg en forbindelsesmetode', skal du Kontrollér og sørg for, at alle kabler er tilsluttet korrekt. Det vil også sige dette, hvis du har en trådløs Ethernet-forbindelse allerede installeret på din computer. Hvis det er tilfældet, skal du blot klikke på 'ignorere frakoblet netværkshardware' og klikke på næste.

8.

Hvis du bruger internettet, klik på 'Denne computer forbinder via internettet via en anden computer på mit netværk eller via en bolig gateway '
Hvis du ikke bruger internettet, klik på' Denne computer tilhører et netværk, der ikke har internetforbindelse '

9.

Klik på næste. Meddelelsen 'din computer har flere forbindelser' vises, hvis din computer har kablede og trådløse ethernetfunktioner.
Hvis det vælger 'Lad mig vælge forbindelsen til mit netværk'
Klik for at vælge lokalområdet Forbindelsesboks, og klik derefter på næste.

10.

Indtast en beskrivelse af computeren i computerens beskrivelsesboks
Indtast et computernavn i computernavnboksen. Navne skal være 15 tegn og kan indeholde både tal og bogstaver. Det vil blive brugt til at identificere din computer til andre brugere på netværket.

11.

Klik på Næste, og skriv et arbejdsgruppenavn i arbejdsgruppens navnefelt. Navnet skal være det samme for alle computere på netværket, og navnet skal være anderledes end noget computernavn på dit netværk.

12.

Klik ved siden af ​​at anvende netværksindstillingerne . Siden du opretter et Ethernet-netværk til de andre computere, skal du vælge Opret en netværksdisk, så du kan bruge den på de andre computere på dit netværk.
Klik på Afslut. Hver computer på dit netværk skal have et unikt navn, men det samme arbejdsgruppens navn.

13.

For at konfigurere TCP / IP-protokollen. Dette bliver standard, når netværk er oprettet Windows XP.
Hvis du vil indtaste IP-adressen og undernetmasken i Windows XP, skal du gå til Start, Kontrolpanel, Netværk og Internetforbindelser (i kategorivisning). Dobbeltklik på netværksforbindelser.

14.

Højreklik på Local Area Connection, og klik derefter på Egenskaber. Kontroller feltet Internet Protocol (TCP / IP) under 'Denne forbindelse bruger følgende elementer'. Klik på egenskaber og derefter den generelle fane 'Få en IP-adresse automatisk', hvis du antager, at din router automatisk tildeler IP-adresser til computere på netværket.

15.

Klik på Ok for at lukke Internet Protocol-boks Klik på OK for at lukke dialogboksen Lokal forbindelse, Klik x for at lukke vinduet Netværksforbindelser.

16.

Gentag denne procedure for hver computer på dit netværk. Når du har konfigureret alle dine IP-adresser, skal du nu konfigurere din router. Når du har forbindelse til et kablet ethernet-netværk, kan du dele adgang til internettet, dele oplysninger og dele printere.

Tips og advarsler

  • Hvis du kan ikke se andre computere på netværket, sørg for at alle kabler er tilsluttet korrekt, at hver computer har sin egen navn og arbejdsgruppen har samme navn.
  • Et hub er en enhed, der forbinder flere computere sammen på et netværk. Der er mange forskellige typer nav, men den mest almindelige er Ethernet-hub. Denne type nav kan bruges til at forbinde computere uden internetforbindelse. Hvis du vil have internetforbindelse til computeren, skal du også tilføje en router eller skifte.