Sådan installeres et LAN-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem forbindelsestypen for det LAN-kort, som du vil installere i din computer. De fleste LAN-kort til pc'er har en 10 / 100Base T-type forbindelse. De ledninger, der bruges til at forbinde kort af denne type, bruger stik, der ligner brede telefonstik. Der er fire snoet ledninger i kablet.

2.

Saml installationsdisken til din computers version af Windows og driverdisken til LAN-kortet, som du har købt. Du skal bruge disse til at indlæse drivere, når kortet er installeret.

3.

Træk på din anti-statiske armbånd.

4.

Tag stikket ud af stikkontakten, og åbn sagen. Fjern skruerne på bagsiden af ​​computeren for at tillade en af ​​følgende metoder til at åbne computerens kuffert: fjern sidepanelet, fjern hele ydersiden shell eller i nogle tilfælde åbne sagen som en clam shell.

5.

Se efter en åben slot i computerens bus. LAN-kortet vil sandsynligvis være enten et ISA- eller et PCI-type-kort. PCI er en hurtigere bus og foretrækkes for et LAN-kort. Skru det panel, der blokerer åbningen til bagsiden af ​​computeren i den slot og fjern den tynde metalstrimmel for at tillade LAN-kortinstallationen Tryk på stikket i bussen og udskift det stop skruen, der nu holder LAN-kortet ind i spalten, og sæt det fast på bagsiden af ​​computeren.

6.

Luk sagen, udskift skruerne og tilslut strømmen igen ledningen til stikkontakten. Start computeren og vent på, at den genkender tilstedeværelsen af ​​det nye kort. Når du bliver bedt om driverdisk, skal du indsætte disken i drevet og vælge 'Have hardware disk.' Vælg modellen på kortet, du har installeret, og klik på 'OK'. Vent til computeren færdiggør installationen af ​​det nye kort.

De fleste personlige computere fungerer som selvstændige maskiner, og deres eneste forbindelse til et andet system forbinder internettet. Hvis denne forbindelse er via en opkalds konto ved hjælp af modemet, er der ikke brug for et LAN-kort. Men de fleste bredbåndsforbindelser kræver et LAN-kort for at oprette forbindelsen. Tilstedeværelsen af ​​et LAN-kort giver dig også mulighed for at oprette forbindelse til en anden computer i dit hjem.