Sådan køber du en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at computerens netværkskort er kompatibelt med den trådløse router, før du køber den. Medmindre computeren har et rigtigt gammelt netværkskort, bør det ikke være et problem. Generelt er 802.11g og 802.11n protokollerne til at kigge efter, når du køber en router.

2.

Køb en god handel. Se online såvel som de lokale detailforretninger. Læs de trådløse router anmeldelser online, men brug fornuft. Mens alle mærker har produkter, der fejler, skal for mange negative anmeldelser styre dig væk fra en bestemt model.

3.

Overvej at søge en pakkeaftale med et kort og en trådløs router kombination, hvis din computer ikke allerede har et netværkskort. Du kan måske finde en bedre pris på den måde. Og du kan måske lukke den ekstra fordel ved de to netværk bedre end hvis du bruger to forskellige mærker.

4.

Læs garantien. De er ikke alle skabt ens. En længere garanti angiver et firma, der har forpligtet sig til produktkvalitet.

5.

Bestem layoutet af computernetværket i dit hus. Køb en trådløs router, der kan yde service indenfor det interval du har brug for.

6.

Realiser, at en hurtig router ikke øger din internetforbindelse. Routers hastighed henviser kun til den hastighed, som den overfører data. Også indse, at antallet vist på boksen ofte er ret lavere end den faktiske overførselshastighed.

Netværk dit hjem behøver ikke at være en skræmmende opgave. Med dagens trådløse netværk kan du købe en router og få den til at blive oprettet på ingen tid. Selvfølgelig skal du i tillæg til den trådløse router sørge for, at dine computere er i stand til at kommunikere med den.