Sådan opretter du en eksternt skrivebordstilslutning til Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For at starte med den computer, der har filerne, skal den køre Windows XP Professional-udgave på en virksomhedsserver, der giver mulighed for fjernadgang. Fjerncomputeren, der får adgang til filerne, skal have Windows 95 eller nyere installeret og programmet Remote Desktop Connection installeret. Den computer, der har filerne, er kendt som værten og den computer, der får adgang til værtsens filer, kaldes klienten.

2.

Log på værtscomputeren som administrator. Klik på start og gå til kontrolpanel, og klik derefter på Ydelse og vedligeholdelse.

3.

Klik på systemikonet nederst i vinduet.

p> 4.

Klik på fjernfanen, og vælg derefter, at brugere kan oprette forbindelse til denne computer.

5.

Du skal også lave sikker på at din firewall tillader undtagelser så tæt ud af vinduet og gå tilbage til kontrolpanelet. Du vil gerne klikke på Security Center.

6.

Klik på ikonet for Windows Firewall, dette trin kan variere, hvis din virksomhed bruger en tredjeparts firewall, som du skal tale med din it-afdeling.

7.

Du skal sørge for, at Du kan ikke vælge feltet Undtagelser, der ikke er markeret.

8.

Næste skal du klikke på fanebladet undtagelser og sørge for, at fjernskrivebordet tjekker boksen er valgt.

9.

Du skal få navnet på værtscomputeren, så du skal gå tilbage til kontrolpanelet, klikke på systemet og derefter klikke på computeren navn fanebladet. Navnet du søger er lige efter sætningen u0026 quot; Fuld computernavn u0026 quot ;. Du skal skrive ned dette navn og derefter klikke okay. Luk kontrolpanelet, og lad computeren være tilsluttet internettet og virksomhedens netværk, kører og låses.

10.

På klientcomputeren, sandsynligvis hjemme, vil du klikke Start med at rulle til alle programmer, tilbehør, kommunikation og derefter klikke på Fjernbordsforbindelse.

11.

Skriv computerens navn, som du skrev ned i trin 9 og klik derefter på okay. En log-on boks vil blive vist for Windows, som du vil bruge dit brugernavn og adgangskode til værtscomputeren og klikke okay.

12.

Tillykke med, at du nu er tilsluttet din værtscomputer, værtscomputeren forbliver låst og vil ikke vise noget af det arbejde, du laver på skærmen, så ingen kan få adgang til det, uanset hvor det er. Når du er færdig, skal du blot klikke på start og gå til log ud, og du vil logge af computeren.

Tips og advarsler

  • Sørg for at skrive ned computerens fulde navn, eller du skal rejse til og fra begge computere for at afslutte processen.
  • Hvis det ikke giver dig mulighed for at oprette forbindelse, skal du sørge for, at du har ændret firewallindstillingerne for at tillade fjernforbindelse.
  • Du skal have administrativ adgang til værtscomputeren, du skal muligvis kalde IT til det, hvis du ikke allerede er det.
  • Alle handlinger på computeren kan stadig spores af firmaer.
  • Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan du opretter en ekstern desktop-forbindelse til Windows XP, er du kommet til det rigtige sted. Jeg skal gennemgå trin for trin, hvordan man tager kontrol over den computer ved hjælp af en ekstern desktop-forbindelse, der er inkluderet i Windows XP Professional-udgave.