Sådan overfører du data Mellem to harddiske

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Computer til computer

1.

Tilslut din nye computer direkte til din gamle computer med et crossover-kabel. Denne metode er god, hvis du har to fuldt fungerende computere. Tilslut den ene ende af kablet til hver computers netværkskort.

2.

Indstil hver computer op for at dele. Sørg for, at fildeling er aktiveret. Derefter deles hvert drevbogstav på begge computere. Sluk eventuelle firewalls på begge computere. Giv hver computer en separat IP-adresse, men den samme gateway og netmask. Gå også ind på kontrolpanelet og indstil hver computer på et hjemmenetværk med samme navn.

3.

Find en computer fra den anden. Gå til den gamle computer og se i netværkskvarter for den anden computer. Når du ser det, skal du klikke på det og du vil se indholdet af det drev, du har sat til at dele.

4.

Åbn et andet vindue og vælg alle de oplysninger, du vil kopiere . Du kan nu trække eller kopiere og indsætte de filer, du vil have i vinduet, der viser drevet på den nye computer.

Indenfor en computer

1.

Installer begge harddiske på en computer. Mest sandsynligt vil du allerede have en harddisk installeret. Hvis den anden harddisk er et IDE-drev, kan du blot tilslutte, hvor cd-rom'en er tilsluttet og midlertidigt afbryde dit cd-drev. Hvis det ikke er et IDE-drev, skal du forbinde det, uanset hvilken type enhed der kræves.

2.

Forbered drevene. Hvis dit drev er nyt, skal du først formatere og partitionere drevet. Når dette er gjort, skal du genstarte computeren, og begge drev skal være synlige i Windows Explorer.

3.

Træk og slip eller kopier og indsæt dine oplysninger fra et drev til det andet.

Medier

1.

Brug en skrivbar cd. Du skal blot kopiere og brænde alle dine filer til en cd. Du kan også bruge et flashdrev, hvis du har en stor nok og har tålmodigheden til at forbinde og genoprette forbindelse så mange gange som du har brug for.

2.

Fjern den aktuelle harddisk. Afbryd det aktuelle drev og installer det andet drev på plads.

3.

Indsæt cd'en eller flashdrevet og kopier alt til den nye harddisk.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at alle dine filer kan ses, at du vil kopiere, især skjulte filer.
  • Har du meget information om en harddisk, som du gerne vil overføre til en anden? Har du købt en ny computer, men ønsker alle dine oplysninger fra den gamle? Afhængigt af hvad du har brug for, er der flere forskellige ting, du kan gøre for at kopiere al den information fra et drev til et andet. Se på de følgende afsnit, og find ud af, hvilke der passer bedst til dig.