Sådan vælger du en netværkskonsulent

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav et diagram over dit nuværende netværk. Microsoft Visio er et fantastisk diagrammeringsværktøj til Windows-platform, eller du kan tegne det selv. Dette vil være et godt værktøj til konsulenten og fungere som dokumentation for dig også.

2.

Skriv din projektplan med dine behov og opgaver. Bestem hvad du vil udføre, såsom at migrere dit nuværende e-mail-system fra GroupWise til Outlook.

3.

Bemærk til dine optegnelser, når du vil fuldføre projektet og et skøn af hvad du forventer at betale for konsulenttjenesten.

4.

Planlæg aftaler med mindst tre konsulentfirmaer for at diskutere dit projekt i detaljer og få dem til at give skriftlige forslag. Hvis du kender til virksomheder, der bruger konsulenter regelmæssigt, skal du bede dem om at give dig nogle henvisninger.

5.

Stil spørgsmål til hver af virksomhederne, f.eks. Hvornår kan de starter projektet, hvor længe det ville gøre dem færdige, om de har gennemført projekter som denne, hvor længe har de været i erhvervslivet, og hvornår kan man forvente at se deres forslag.

6 .

Få en liste over lokale referencer fra hver konsulent. Ring til disse virksomheder for tilbagemelding. Stil følgende spørgsmål: Var de tilfredse med konsulentens ydelser? Har konsulenten afsluttet i tide? Vil de bruge denne konsulent igen på et andet projekt?

7.

Overvej alle faktorer, når du træffer din beslutning. Gennemgå alle forslag og overveje omkostninger, tid og hvem der tilbyder hvad. Nogle konsulenter kan gøre lidt mere. Husk, når jobbet er færdigt, vil konsulenten forlade. Det er vigtigt at få medarbejderne involveret i processen, så de kan overtage, når konsulenten er færdig. Vælg hvem du har det mest behagelige med.

Virksomheder og organisationer ansætter netværkskonsulenter af forskellige årsager. Du har muligvis et stort projekt, du har brug for hjælp til, fordi enten dit team ikke har ekspertisen inden for dette specifikke område, eller du har ikke nok personale til at tilføje endnu et projekt. Uanset hvilken grund du vil sikre dig, vælger du klogt. Følg disse retningslinjer, når du ansætter netværkskonsulenter.