Sådan vælger du et trådløst kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om din computer har en netværks PCMCIA-kortspor. Hvis det ikke gør det, skal du søge efter en anden måde at oprette forbindelse til trådløst netværk, såsom en USB-adapter.

2.

Prøv at finde et trådløst netværkskort, der mindst er 802.11g-kompatibel. Trådløs kortteknologi ændrer sig konstant, og det er den nyeste standard. På noget tidspunkt kan en nyere standard komme i brug. Den gode nyhed er, at den nye teknologi normalt arbejder med den ældre teknologi.

3 .

Søg efter et trådløst kort med 128-bet WEP (Wired Equivalent Privacy) datakrypteringssikkerhed. Mens du måske ikke bruger den, hvis du bruger din bærbare computer på offentlige steder, er det dejligt at kunne har sikkerhed, når du logger ind på dit trådløse system derhjemme eller på arbejde.

4.

Kontrollér, at kortet leveres med en installationsdisk. Mens du som regel kan downloade nogen drivere fra det trådløse kort firmaets hjemmeside, er det meget nemmere at bare indsætte installationsdisken og lade det automatisk oprette det trådløse kort.

5.

Vælg et kort, der er Wi-Fi-certificeret. Det betyder, at det trådløse kort i din bærbare computer kan hente Wi-Fi-signaler eller 'hotspots'.

6.

Køb rundt til den bedste pris. Der er mange kort til rådighed til en bred vifte af priser. Hvert kort tilbyder stort set det samme. Så vælg den bedste værdi for dig.

Trådløs teknologi kan virke forvirrende til tider, men trådløse kort bliver mere og mere plug-and-play. Denne enkle guide kan hjælpe dig med at vælge et trådløst kort, der er både overkommeligt og nemt for dig at bruge. På ingen tid kan du have din bærbare computer tilsluttet en trådløs router.